Ενωτική Πρωτοβουλία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Καταγγέλλουμε τον παροξυσμό αστυνομικής και κυβερνητικής βίας και καταστολής απέναντι στις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η παλλαϊκή συμμετοχή στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έδωσε έμπρακτη απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει εδώ και μέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την καταστολή των χιλιάδων αγωνιστών κάθε γενιάς που επέλεξαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα ένα χρόνο μετά τον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη.

Η λογική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους διαδηλωτές στην οποία επιμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν σε εκατοντάδες παράνομες προληπτικές «προσαγωγές», στην κατάργηση κατ’ επανάληψη του πανεπιστημιακού ασύλου, σε συνεχείς προκλήσεις της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, σε εισβολές της αστυνομίας σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια όπως στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι, σε συλλήψεις αγωνιστών. Μάλιστα στη διαδήλωση στις 8/12 εκατοντάδες κρανοφόροι των ΜΑΤ, περικύκλωσαν προκλητικά το χώρο των Προπυλαίων απαγορεύοντας τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης. Το κλίμα αυτό είναι τμήμα της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη (π.χ όργιο αυταρχισμού στην Νομική και λοκ-άουτ που κράτησε κλειστή την σχολή!) από όλες τις δυνάμεις του συστήματος (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, και τα καθεστωτικά ΜΜΕ), για την καταπάτηση του ασύλου, το αποφασιστικό χτύπημα του φοιτητικού κινήματος και την ανακοπή των λαϊκών αντιδράσεων σε μια πολιτική που φορτώνει βάρβαρα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και την νεολαία.

 

Το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία οδήγησε επίσης στις δολοφονικές επιθέσεις αστυνομικών πάνω σε μοτοσικλέτες εναντίον διαδηλωτών, που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, και συντριπτικό κάταγμα της αριστερής κλείδας. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή. Πέντε ακόμα αγωνιστές από το μπλοκ του ΕΕΚ τραυματίστηκαν σοβαρά.

 

Η καλύτερη απάντηση στην κρατική βία και την καταστολή είναι η κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι. Η πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, που οργανώνεται από τα ίδια τα συνδικάτα και όχι από τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι ένα πρώτο κρίσιμο ορόσημο.

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου.
  • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι-εκτρώματα και κάθε κατασταλτική νομοθεσία.
  • Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονικές επιθέσεις.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

[ Top ]