Ενωτική Πρωτοβουλία

Πλαίσιο Συνέλευσης Συλλόγου ΜΠΔ - 10 Μάρτη 2010
Πλαίσια

                                                                      >> Κατεβάστε το .doc


 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΠΔ


 

Kρίση..

Δεκέμβρης.          Καταστολή.       Εφαρμογή νόμου-πλαίσιο, κομμένα συγγράμματα,       αξιολόγηση από managers. νομιμοποίηση κολλεγίων, Δολοφονικές απόπειρες ενάντια μεταναστριών- εργατών, Ανάκαμψη ρατσισμού. Φασιστικές επιθέσεις. Ακρίβεια, Λιτότητα. Νέα ασφαλιστικά-εργασιακά μέτρα. Ελαστικές  σχέσεις εργασίας ,             Σενάρια πτώχευσης. Εργασιακός μεσαίωνας. Διάλυση επαγγελματικών δικαιωμάτων.    Αμισθί  εργασία.     Πάγωμα συντάξεων   Ενοποίηση ταμείων, Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.   περικοπή επιδομάτων   Ανασφάλιστη εργασία  Μείωση 13ου -14ου μισθού. Περικοπές μισθών. Σύνταξη στα 67.  περικοπή επιδομάτων, αύξηση  σε    ποτά    τσιγάρα    βενζίνη  φπα

     ...Μαζικές απολύσεις, ,

                            κατάργηση ασύλου....

              ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑ                                                              

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οι μαζικές απεργίες των τελευταίων ημερών και οι αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων δείχνουν πως η απάντηση των εργαζομένων και των φοιτητών θα είναι τόσο σκληρή όσο είναι και τα νέα μέτρα. Στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό παρατηρούμε το ΠΑΣΟΚ , προφασιζόμενο την οικονομική κρίση, να κάνει ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό βήμα τόσο στη εργασία όσο και στην εκπαίδευση..

 

           ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής και παρακμής…

 

Με το που  ξέσπασε η κρίση εκεί που έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα για  μισθούς, ασφάλιση και συντάξεις, βρήκαν δισεκατομμύρια για να «στηρίξουν»  τις φούσκες των τραπεζιτών και  των επενδυτικών εταιρειών, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μιλούν για τεράστιες ενισχύσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές προς την μεριά του κεφαλαίου. Ξεχνούν τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες.

Με την  προσπάθεια του κεφαλαίου να ξεπεράσει  την κρίση του, ξεκινάει και η  αντιλαϊκή-αντεργατική λαίλαπα. Χιλιάδες απολύσεις επειδή “….μειώθηκαν τα κέρδη των ιδιοκτητών”. Μείωση των ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθών.  Ανεργία. Ήδη έχουν σημειωθεί πολλές απολύσεις και η ανεργία μέρα με τη μέρα πλήττει όλο και μεγαλύτερη μερίδα κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους μηχανικούς η ανεργία ενώ πριν από δύο χρόνια άγγιζε το 7% σήμερα έχει φτάσει το 10% ενώ με τις μορφές ημιαπασχόλησης ξεπερνάει το 13%. Παράλληλα οι προσλήψεις των μηχανικών στο δημόσιο για τα επόμενα 3 χρόνια έχουν ουσιαστικά παγώσει. Σε ότι αφορά το πλέον φλογερό ζήτημα του παγώματος του δέκατου τέταρτου μισθού, αυτό πρακτικά σημαίνει στους δημόσιους υπαλλήλους μείωση του μισθού μηνιαίως από 80 έως 100 €.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορικών διαστάσεων αναμέτρηση. Με επίκεντρο τις εξελίξεις στο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, επιχειρείται να διαμορφωθεί σκηνικό ιδεολογικής τρομοκρατίας από τα επιτελεία της κυβέρνησης και τα ΜΜΕ, ώστε με μοχλό την απειλή της πτώχευσης , οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν χωρίς αντιστάσεις τα νέα σκληρά μέτρα.

(Το σενάριο μιας πτώχευσης υπονοείται στα ημερήσια ανακοινωθέντα των Βρυξελλών, ψιθυρίζεται στα λόμπι των αγορών του χρήματος, λέγεται ανοικτά ή έμμεσα στα γραφεία των τραπεζικών ιδρυμάτων, πάει παντού και σπέρνει το φόβο!)Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει για μια ιστορική στιγμή, για μια εθνική προσπάθεια, για επώδυνες επιλογές. Η κυβέρνηση διεκδικεί τη συνεργασία «όλων σε όλα» στη γραμμή «θεραπείας ΠΑΣΟΚ». Προκλητικά και χωρίς κανένα όριο, οι προνομιούχοι διαδίδουν πως απαιτούνται σκληρές θυσίες από το λαό γιατί δεν υπάρχει πλούτος! Μας προβάλλουν την εθνική ενότητα ως προέχουσας σημασίας. Ξεχνάμε όμως ότι είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι στην ίσια χώρα. Από την μια ο κόσμος αυτών που νομοθετούν και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα 67 και από την άλλη ο κόσμος των γονιών μας και των ανθρώπων που βγαίνουν στον δρόμο και απεργούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στην εργασία. Ο εργατικός μεσαίωνας που προσπαθεί να επιφέρει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατραπεί μόνο με σύνδεση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, μόνο μέσα από μαζικές συνελεύσεις και  πορείες, μόνο μέσα από ανατρεπτικούς αγώνες. Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία του νέου τύπου εργαζομένου δεν γίνεται μόνο στην εργασία αλλά και στην εκπαίδευση μέσω νόμων όπως το ΕΠΕΠ, η νομιμοποίηση κολλεγίων, η κατάργηση ασύλου…..

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Την ώρα που εξελίσσεται η πιο βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων του συστήματος πάνω στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, το υπουργείο παιδείας φαίνεται  πως σχεδιάζει νέα μέτρα και ρυθμίσεις ώστε να εναρμονιστεί πλήρως η εκπαίδευση στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για παράγωγη φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού. Διαδικασία η όποια προωθείται από την Διαμαντοπούλου ώστε να καλυφθούν και τα τελευταία κενά στην ελληνική νομοθεσία όσον αφορά την εφαρμογή της συνθήκης της Μπολόνια, αλλά και τη δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει «έργο» στην επερχόμενη σύνοδο των υπουργών Παιδείας  των κρατών-μελών της ΕΕ, να δείξει έμπρακτα ότι προχωρά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από εκεί που την άφησε η ΝΔ.

 

 

 

 

 

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων

 

Παράλληλα έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τα επαγγελματικά/εργασιακά δικαιώματα όλης της νεολαίας, ερχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το  Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (ΕΠΕΠ) έρχεται για να μεταβάλλει την έννοια επαγγελματικό δικαίωμα, πόσο μάλλον την σύνδεση των πτυχίων μας με αυτό.

Το νέο  αυτό «καθεστώς» έρχεται να ολοκληρώσει την λεγόμενη αντι-εκπαιδευτική, αντεργατική μεταρρύθμιση, που προωθείται τα τελευταία χρόνια από τις κατευθύνσεις που υιοθέτησε η Ε.Ε βάσει της συνθήκης της «Μπολόνια», και αφορούν τη σύγχρονη νεολαία, τον τρόπο που αυτή σπουδάζει και εργάζεται.

Ακόμα και η αντικατάσταση της λέξης δικαίωμα με τη λέξη προσόν δείχνει τις προθέσεις τους.

Το ΕΠΕΠ χωρίζεται σε 8 επίπεδα και σε αυτά θα γίνεται  η «ταξινόμηση» της νεολαίας. Κριτήριο  για την κατανομή σε κάποιο από τα 8 επίπεδα δεν θα αποτελούν μόνο οι τίτλοι σπουδών, αλλά και μια σειρά από άλλα πιστοποιητικά δεξιοτήτων –τεχνικών καταρτίσεων , αυτά που ονομάζονται ως «μαθησιακά αποτελέσματα».

Η θέσπιση του ΕΠΕΠ σημαίνει την επί της ουσίας  κατάργηση των όποιον επαγγελματικών gδικαιωμάτων εξασφαλίζουν σήμερα τα ενιαία πτυχία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή, τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας με βάση το γνωστικό αντικείμενο που το πτυχίο πρόσφερε.

Ο παραπάνω νόμος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την <<δια βίου μάθηση>> αλλά και με τον νόμο περί bachelor – master. Το σπάσιμο των σπουδών σε 2 κύκλους (bachelor, master ) είναι το απαραίτητο βήμα το οποίο θα γίνει μαζί με την καθιέρωση του ΕΠΕΠ ώστε να παγιωθεί η λογική των αποφοίτων  πολλών ταχυτήτων οι οποίοι θα έχουν και διαφορετικά «προσόντα».Το πέρασμα από τον ένα κύκλο στον άλλο θα προϋποθέτει την επιτυχή εξέταση σε προαπαιτούμενα μαθήματα(οι γνωστές αλυσίδες μαθημάτων). Ήδη έχει δρομολογηθεί ένα πλαφόν πιστωτικών μονάδων που αν ο φοιτητής δεν το έχει, αυτόματα δεν αποκτά δικαίωμα πρόσβασης στον επόμενο κύκλο. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ουσιαστικά  ο δρόμος της νεολαίας για πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Άρα θεωρούμε πως πλέον πρέπει να μιλάμε για ανατροπή αυτού του νόμου καθώς καταργεί κάθε επαγγελματικό δικαίωμα.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.                                               

 

Η πρόταση μας

 

Αντιλαμβανόμενοι ότι το τμήμα του ΜΠΔ ξεκίνησε σαν εξειδίκευση των Μηχανολόγου Μηχανικών και μετά από αγώνες του συλλόγου φοιτητών, το πρόγραμμα σπουδών άλλαξε και εμπλουτίστηκε με μαθήματα Μηχανολογικού περιεχομένου,  επιδιώκουμε την πλήρη ισοτίμηση του πτυχίου μας και την πλήρη ενοποίηση του τμήματος με αυτό του γνωστικού αντικείμενου του Μηχανολόγου Μηχανικού. Πιστεύουμε ότι το τμήμα πρέπει να μετονομαστεί άμεσα σε Μηχανολόγων Μηχανικών . Η μετονομασία θα πρέπει να γίνει μόνο με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Δε θα μπουν ροές στο τμήμα.
  • Δε θα εντατικοποιηθεί η σχόλη, αντίθετα θα έχουμε ανθρωπίνους ρυθμούς σπουδών.
  • Καλύπτουμε με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του Μηχανολόγου Μηχανικού.

Τέλος, επιδιώκουμε την αντικατάσταση της επιτροπής επαγγελματικών δικαιωμάτων με το συντονιστικό επαγγελματικών δικαιωμάτων του συλλόγου φοιτητών οπού θα λειτουργεί σε τακτά διαστήματα , θα έχει ως σκοπό το συντονισμό των ενεργειών προκειμένου να πετύχουμε τη πλήρη ισοτίμηση με τους Μηχανολόγους και λόγο θα έχει ο κάθε φοιτητής ΜΠΔ. Κατά αυτό το τρόπο, επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα πραγματικό ‑­αμεσοδημοκρατικό αγώνα πάνω στα επαγγελματικά δικαιώματα που θα μπορεί να αποφέρει υλικές νίκες και θα στηρίζεται στην συμμετοχή και τη δράση όλου του συλλόγου και όχι μιας ομάδας πεφωτισμένων συνδικαλιστών και επίτροπων.

 

 

 

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ      

                                                                                

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε την εντατικοποίηση να κάνει την εμφάνιση της και στην σχολή μας. Τα project σε καθημερινή βάση, η μη κατοχύρωση των εργασιών και των εργαστηρίων καθώς και τα μαζικά κοψίματα στην εξεταστική αποτελούν πλέον καθημερινότητα και κάνουν τη ζωή μας στο πολυτεχνείο ασφυκτική. Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες η καθηγητική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Απειλές για lock out, για χαμένα εξάμηνα, για αποβολές φοιτητών από την σχολή και προπαγάνδα από την πλευρά των καθηγητών κατά των κινητοποιήσεων αποτελούν το μέσο για να δημιουργήσουν έναν φοιτητή ο οποίος θα είναι παθητικός δέκτης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, χωρίς καμιά φωνή αντίδρασης στην καθημερινή επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Απέναντι σ' όλα αυτά, είναι αναγκαίο όλοι οι φοιτητές μαζί, συλλογικά να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας και τη θέση μας σε αυτή τη διαδικασία. Η αδιαφορία, το κυνήγι της προσωπικής καταξίωσης ή η εύκολη λύση της αντιγραφής, οι λογικές δηλαδή του ατομικού δρόμου δεν αποτελούν λύση. Αντίθετα, μέσα απ΄ το συλλογικό δρόμο αλλά και μέσα απ΄ την προσωπική μας στάση ο καθένας και την παρουσία μας πρέπει να μη δείξουμε καμία ανοχή σε φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας ή αντιφοιτητικής συμπεριφοράς.

Θεωρούμε χρέος κάθε μέλους του συλλόγου να δει πως η επίθεση στον ελεύθερό μας χρόνο είναι κοινή σε όλη τη σπουδάζουσα νεολαία, και πως πρέπει όχι ατομικά αλλά συλλογικά να διεκδικήσουμε αυτόν, και μαζί του μία ολόπλευρη επιστημονικά εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΜΕΡΙΜΝΑ                                       

 

Θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς αν πιστεύαμε πως έχουμε πραγματικά μια δωρεάν δημόσια παιδεία. Καθώς τα ακριβά φοιτητικά εισιτήρια, οι πραγματικά πολύ μικρές εστίες ( σε αντιδιαστολή με τα μεγάλα γραφεία των καθηγητών ) καθώς και η <<καθαρή>> λέσχη αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Για αυτό τον λόγο καλούμε τους Συλλόγους του Π.Κ. σε κινητοποίηση στα Κ.Τ.Ε.Λ. και  στην πρυτανεία  σε ημερομηνία που θα ορίσει το συντονιστικό του συλλόγου με καθαρό αίτημα την μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου στην προηγούμενή του τιμή και τη δέσμευση κονδυλίου απ' τον προϋπολογισμό για τη μείωση αυτή.

 

l  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ Π.Κ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ . 

 

ΑΣΥΛΟ-ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ                                       

 

                      

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Εφαρμόζοντας μια πληθώρα μέτρων και μεταρρυθμίσεων, και προσπαθώντας να περιορίσει την όποια αντίδραση, η κυβέρνηση προωθεί ένα ακόμα μεταρρυθμιστικό βήμα στα πλαίσια της προσπάθειας φίμωσης και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος. Το άσυλο ως κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος, δίνοντας την δυνατότητα διεξαγωγής συλλογικών διαδικασιών, πολιτικοποίησης και ριζοσπαστικοποίησης πρακτικών αποτελεί ανάχωμα για τα σχέδια τους και για αυτό τον λόγο στοχεύουν στην κατάργηση του. Η εισβολή στο ΑΠΘ, οι συλλήψεις στο ΕΜΠ καθώς και  η επίθεση στο κτίριο Παπαδοπέτρου δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός αλλά είναι μια ακόμη προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου. Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που έγινε αυτή η επίθεση από τον πρύτανη και την κυβέρνηση αλλά έρχεται μετά τις εξαγγελίες της υπ. Παιδείας για οροθέτηση του ασύλου. Το άσυλο κατακτήθηκε μέσα από τους φοιτητικούς αγώνες και κατά επέκταση οριοθετείται από τις δραστηριότητες του φοιτητικού κινήματος.  Όλες αυτές οι προσπάθειες δεν μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν και θα μας βρουν απέναντι τους.

 

·         Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ                           

Μπροστά σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καταστροφολογίας και της «εθνικής απειλής» που μόνο σκοπό έχει τον εκφοβισμό της εργαζόμενης τάξης(και ταυτόχρονα τροφοδοτεί το έδαφος για την επανεμφάνιση των «αγανακτισμένων πολιτών»)Εμείς φοιτητές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους , συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, κατεβαίνουμε στο δρόμο, αντιστεκόμαστε συλλογικά στην πολιτική άγριας λιτότητας στη λυσσαλέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης .

Η εύθραυστη όμως αυτή εικόνα «συναίνεσης» που συντηρείται είναι καιρός να σπάσει.

 

Το πρώτο βήμα ήταν η συμμετοχή στην πανεργατική  απεργία  στις 4 Μάρτη. Στην νέα πανεργατική πορεία της Πέμπτης 11 Μάρτη καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ηχηρό παρόν. Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί να διαδηλώσουμε ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ελαστικών,  ανασφάλιστων εργαζομένων, αποφοίτων και νέων.

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ : ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΕΙΞΕ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΕΥΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ , ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ


...Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ
    • ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ιδρύματος | ημέρα πανεργατικής απεργίας!
    • ΠΟΡΕΙΑ  - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ | 10:00 : Προσυγκέντρωση του Συλλόγου στο κτήριο Παπαδοπέτρου.

·         Το Συντονιστικό της Γενικής Συνέλευσης να συζητήσει και να επεξεργαστεί κινητοποιήσεις και προτάσεις πάνω στα μαθήματα και τα εργαστήρια που δεν αναγνωρίζεται η εξέταση τους καθώς και οποιαδήποτε άλλη μορφή καθηγητικής αυθαιρεσίας, θέματα εισητηρίων και βιβλιοθήκης

 

Παλεύουμε για:                           

o    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,ΤΩΝ ΙΔΒΕ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

o    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ 36/2005 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

o    ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

o    ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

o    ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

o    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ .ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

o    ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.

o    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

o    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

 

o    ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

o    ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

o    ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

o    ΚΑΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕ MASTER ΕΝΙΑΙΟ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ 5 ΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

o    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

o    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

o    1400 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΩΝ ΛΑΟ

 

 

 

δεν είμαστε αφελείς να περιμένουμε από ψηλά

την δικαιοσύνη που μόνο από χαμηλά ορθώνεται…

 

… δεν είμαστε μόδα περαστική

που θα καταγραφεί στο αρχείο των ηττών…

 

… είμαστε άλλος ένας στο δρόμο…

-      Subcomandante Marcos

 

 [ Top ]