Ενωτική Πρωτοβουλία

Δωρεάν Εκτυπώσεις για όλους τους Φοιτητές - 26 Απρίλη 2010
Κινητοποιήσεις

          Με πρόσχημα την οικονομική “κρίση” που διατρέχει αυτή τη στιγμή τη χώρα(λες και είναι καμιά ελληνική ιδιαιτερότητα), παρατηρούμε τη πιο βάναυση επίθεση στα κεκτημένα με αίμα εργατικά δικαιώματα, από τον μεταπολίτευση και μετά. Εγχειρήματα για τη διάσωση της χώρας περιλαμβάνουν: Απολύσεις, περικοπές σε μισθούς δημοσίων(και προσεχώς ιδιωτικών) υπαλλήλων, αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, και φυσικά φρεγάτες αξίας 6 δις στη Σομαλία.

         Συνοδοιπόρος σε αυτήν την κατεύθυνση δε θα μπορούσε να μην είναι ο φερόμενος ως “πρύτανης” Γρυσπολάκης, διάσημος για τις αγαστές τους σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση, ο οποίος καταβάλλοντας τα μέγιστα για να σώσει τη χώρα από την κρίση και να αναδειχθεί σε εθνικό ήρωα, προβαίνει σε μείωση του αριθμού των εκτυπώσεων στο μηχανογραφικό κέντρο, την ίδια ώρα που χτίζει τσιμεντένια τείχη γύρω από το πολυτεχνείο.

        Εφορμούμενοι από την παράλογη αυτή κίνηση του πρυτανικού συμβουλίου, προβήκαμε στην μεταφορά του φωτοτυπικού της πρυτανείας στο μηχανογραφικό κέντρο, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας του συλλόγου φοιτητών την Δευτέρα 9.00 στη σύγκλητο. Σκοπός μας η εξασφάλιση της δυνατότητας εκτύπωσης δωρεάν από όλους τους φοιτητές, μέχρις ότου, το πρυτανικό να πάρει πίσω το μέτρο αυτό.


         Φυσικά η κίνηση μας αυτή ενεργοποίησε πολύ έντονα τα αντανακλαστικά του κ. “πρύτανη”, που κατέφυγε στο γνωστό του επιχείρημα, το οποίο το χρησιμοποιεί πολύ συχνά εναντίον των φοιτητών, και έχει εξοικειωθεί πλήρως μαζί του. Αστυνομία. Μας κατήγγειλε λοιπόν ότι κλέψαμε το φωτοτυπικό, και τους κάλεσε να επέμβουν, κάτι το οποίο έγινε με εντυπωσιακή ταχύτητα, καθώς σταμάτησαν το κομβόι που μετέφερε το φωτοτυπικό πάνω από την Χονολουλού. Βέβαια ακόμα και οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές αναγνώρισαν ότι η παρούσα ενέργεια δεν συνιστά κλοπή, καθώς αποτελεί μεταφορά εξοπλισμού από ένα μέρος του ακαδημαϊκού χώρου σε ένα άλλο.

 

 

         Εδώ αξίζει να διερωτηθούμε λίγο την έννοια της κλοπής. Καταρχάς η κλοπή προϋποθέτει ιδιοκτησία. Το φωτοτυπικό δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του κ. Πρύτανη, ούτε της πρυτανείας, αλλά του πολυτεχνείου. Με τη μεταφορά του στο Μ.Κ διασφαλίζεται η χρήση του από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων.

        Αν προβληματίζουν τον κ. Γρυσπολάκη οι κλοπές, καλύτερα να ξεκινήσει μια αυτοκριτική, περί του πόσο “νόμιμος” ή “ηθικός” είναι ο ίδιος σαν κλέφτης των αντικειμένων του κτιρίου Παπαδοπέτρου, το οποίο είχε αναζωογονηθεί από τον ιδρώτα και το υστέρημα των φοιτητών, καθώς και των γενναιόδωρων Χανιωτών που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Τα βιβλία, οι υπολογιστές, οι καναπέδες, τα πορτοπαράθυρα, οι εξοπλισμοί των πολιτιστικών ομάδων(και συγκεκριμένα της θεατρικής ομάδας), και λοιπά αντικείμενα που έκλεψε ο κ. Γρυσπολάκης δεν έχουν αξία; Τι αντίληψη περί της κοινωφελούς δράσης του ιδρύματος θα έχει ο άνθρωπος αυτός που δώρισε τη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια στο κτίριο, ή οι άνθρωποι που δώρισαν κάποιους από τους Η/Υ, (όλοι αυτοί ανώνυμα εννοείται γιατί είναι γνωστό το πόσο καλές σχέσεις διατηρεί ο κ. Γρυσπολάκης με τις ποινικές διαδικασίες).

  

         Αν ο κ. Γρυσπολάκης θέλει πίσω το φωτοτυπικό, εκτός από το αυτονόητο της επιστροφής των κλοπιμαίων από το κτίριο Παπαδοπέτρου, θα πρέπει να πάρει αμέσως πίσω τη νέα διοικητική ρύθμιση περί περικοπής του αριθμού εκτυπώσεων που δικαιούνται οι φοιτητές.

 

Όποιος επιθυμεί να εκτυπώσει μπορεί να προσέλθει στο φωτοτυπικό, μπροστά από την αίθουσα Β1.001.