Ενωτική Πρωτοβουλία

Απόφαση ΔΣ ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου - Παπαδοπέτρου - 24 Δεκέμβρη 2009
Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

Το φοιτητικό κίνημα τα τελευταία χρόνια κατάφερε μια τεράστια νίκη. Το σταμάτημα της αναθεώρησης του συντάγματος και του Αρ.16! Εκτός από μια πολιτική νίκη που κερδήθηκε με τους ανεξάντλητους αγώνες των φοιτητών και πολλών εκπαιδευτικών και εργαζομένων κατάφερε να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο τζίρος και τα χρήματα από τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης – του εμπορίου της ελπίδας για χιλιάδες νέους – δεν επενδύθηκαν όπως θα ήθελαν με την αναθεώρηση. Αυτή η παράσταση νίκης που έδωσε το φοιτητικό κίνημα σε όλο τον ελληνικό λαό είναι αυτό που τους τρόμαξε περισσότερο.

 

  • Γι αυτό και θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος με δύναμη! Για να μην ξεσπάσουν οι αγώνες των εργαζομένων και μαζί με τη νεολαία καταφέρουν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 

  • Γι αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει ξανά το ζήτημα του ασύλου, με την στήριξη της ΝΔ! Για να βάλουν σε πολιτικό γύψο τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, για να μας πάρουν τα δημοκρατικά δικαιώματά μας και τις ελευθερίες που με αγώνες και θυσίες κατέκτησε ο λαός. Φοβούνται τους αγώνες της νεολαίας και θέλουν να επιβάλλουν το φόβο και την τρομοκρατία στα πανεπιστήμια όπως συμβαίνει και στους χώρους δουλειάς! Να μη μιλάει κανένας, όλοι να σκύβουμε το κεφάλι και να μη διεκδικούμε τίποτα! Τώρα που θέλουν να ανοίξουν το ασφαλιστικό, τώρα που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ισχύουν για το σύνολο της νεολαίας, τώρα που λένε για να κόψουν το μισθό-δώρο του Πάσχα!!!

 

Το μήνυμα λοιπόν είναι σαφές!!! Τώρα που οι αγορά χρειάζεται να εντείνει την εκμετάλλευση για να επιζήσει δεν θα ανεχθούμε κανέναν στην κοινωνία που να διεκδικεί... Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχε η Νέα Δημοκρατία.

 

Συγκεκριμένα…

 

Σήμερα Τετάρτη 23/12 ο πρύτανης της βίας και της νοθείας κ. Γρυσπολάκης με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη της κυβέρνησης προέβη ανοιχτά σε κίνηση κατάργησης του ασύλου στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αφού μαζί με συνοδεία αντρών της Ασφάλειας παραβίασαν το άσυλο και την πόρτα του κτιρίου Παπαδοπέτρου και εισέβαλαν μέσα στο χώρο. Έτσι τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών λείπει από τα Χανιά και ο Σύλλογος Φοιτητών δεν μπορεί να συνεδριάσει μαζικά ο πρύτανης του Π.Κ. Επιλέγει να εισβάλει σαν τον κλέφτη σε ένα κτίριο που κατακτήθηκε με αίμα από τους ίδιους του τους φοιτητές, για να μπορέσει επιτέλους ο Σύλλογος Φοιτητών να βρει ένα χώρο να στεγάζεται αυτός και οι πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου, για να μπορούμε συνευρισκόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται, μαζί με τους μαθητές.

 

Η κίνηση αυτή από τη μεριά του Γρυσπολάκη δεν είναι τυχαία και μεμονωμένη. Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί η κυβέρνηση όλη την τελευταία περίοδο, οι μέχρι τώρα κενές εξαγγελίες για διάλυση των παρακρατικών ναζιστικών ομάδων, οι συλλήψεις, οι προσαγωγές, οι κουκούλες των αστυνομικών στα Χανιά, το κάψιμο του Στεκιού Μεταναστών, επίσης στα Χανιά, συντελούν στην κάμψη κάθε αγώνα που γίνεται.

 

Η μαζικότατη πρωινή πορεία στη 1η Ιούνη 2006 χτυπήθηκε έξω από το κτίριο Παπαδοπέτρου με τις ευλογίες του κ. Γρυσπολάκη από τα ΜΑΤ! Η ακόμα μαζικότερη απογευματινή πορεία στη 1η Ιούνη, οι φοιτητές μαζί με εργαζομένους και πολίτες των Χανίων μπήκαν στο κτίριο Παπαδοπέτρου. Ο Χανιώτικος λαός και η κοινή γνώμη της πόλης ήταν αυτή που έριξε μια πολιτική σφαλιάρα στον πρύτανη και στην κυβέρνηση της ΝΔ που έδερνε τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα και κατακτήθηκε το κτίριο.

 

Το κτίριο Παπαδοπέτρου, από ένας νεκρός χώρος στο κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε ζωντανό κύτταρο της πόλης και αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία του Χανιώτικου λαού με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, με την νικηφόρα απεργία πείνας των μεταναστών, με τους διάφορους αγώνες στα Χανιά. Είναι ανοιχτό σε όλον τον κόσμο καθημερινά για να έχει χώρο να συζητήσει, να διαβάσει στη βιβλιοθήκη, να κάνει εκδηλώσεις, να συμμετάσχει σε κάποια από τις πολλές πολιτιστικές ομάδες. Τώρα όμως επιχειρείται από τον πρύτανη της βίας, να γίνει ένα κτίριο κλειστό για τους φοιτητές και για τον χανιώτικο λαό, που θα στεγάζει γραφεία της πρυτανείας και γραφεία επιχειρήσεων (όπως δήλωσε και ο ίδιος σε εκπομπή στη ΝΕΤ)

 

Ας ξέρει λοιπόν η κυβέρνηση, η ΝΔ , το ΛΑΟΣ και οποιοσδήποτε κι αν είναι πρύτανης πως μέσα στην κρίση, μέσα στις άδειες τσέπες μας των Χριστουγέννων, μέσα στα προβλήματα και τα αδιέξοδα της καθημερινής ζωής θα καθρεπτίζονται οι αγώνες και τα όνειρα όλου του κόσμου των αναγκών. Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ!

Να ξέρουν πως όσες φορές και αν περικυκλώσουν τα Πανεπιστήμια μας με τα ΜΑΤ, όσες προσαγωγές και συλλήψεις και αν κάνουν στις πορείες μας, όσες φορές και ας μας απειλούν για χαμένα μαθήματα και εξεταστικές, εμείς πάντοτε θα απαντάμε πως παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας ζωή, πως δε ν υπάρχει τίποτα από αυτούς να μας φοβίσει, πως τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μας και τις ανάγκες μας δεν τα διαπραγματεύομαστε με κανέναν.

 

Υ.Γ. Ένα απλό ερώτημα για να σκεφτούν όλοι οι Χανιώτες:

 

Πως γίνεται όταν ο «πρύτανης» Γρυσπολάκης απευθύνεται στους εισαγγελείς και στην αστυνομία για το κτίριο Παπαδοπέτρου, η δικαιοσύνη να βγάζει αμέσως απόφαση και οι διαδικασίες γίνονται εξπρές και όταν εκκρεμούν άλλες δικαστικές υποθέσεις του Πολυτεχνείου από το ΣτΕ, οι αναβολές της δίκης να τραβάνε μήνες και χρόνια (πχ παράνομες πρυτανικές εκλογές) ;;

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Π.Κ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΚ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

Καλούμε επίσης όλους τους μαζικούς φορείς της Πόλης, τα κόμματα, τις οργανώσεις, να καταδικάσουν την καταπάτηση του ασύλου και τη θρασύδειλη κίνηση του κ. Γρυσπολάκη να το κάνει την περίοδο που ο Σύλλογος Φοιτητών δεν είναι στα Χανιά.

 

 

[ Top ]