Ενωτική Πρωτοβουλία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 26/11/2014
Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Κ. 26/11/2014

 

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στα όρια της εξαθλίωσης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που μας δείχνει ότι το 35,7% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Η κυβέρνηση παρά τα διαγγέλματα και τις εξαγγελίες που βγάζει για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων όπως της υπαγορεύεται από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., που φέρνει εν ολίγοις ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτό το φόντο της επίθεσης οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν φαίνονται να αποδέχονται τη κατάσταση ως έχει. Στο επίπεδο του εργατικού κινήματος μπορεί να μην υπάρχουν ενιαίες αντιστάσεις αλλά δημιουργούνται και δίνονται το τελευταίο διάστημα σημαντικοί αγώνες όπως των καθηγητών ενάντια στην αξιολόγηση, των καθαριστριών απέναντι στις απολύσεις. Ακόμα και στο κοινωνικό πεδίο δίνονται αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών( Νοσοκομεία, Αεροδρόμια, ΔΕΗ). Παράλληλα η νεολαία φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, μέσα από τον κοινό αγώνα μαθητών και φοιτητών ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Πολλά ιδρύματα ανά τη χωρά τελούν υπό κατάληψη , οι σύλλογοι φοιτητών προβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά των διαγραφών και των Οργανισμών που διαμορφώνουν το πανεπιστήμιο της αγοράς, ενώ το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στα σχολεία, με τους μαθητές να εναντιώνονται στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων με καταλήψεις, πορείες και μαζικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας πρώτης απάντησης ενάντια στη πολιτική που ασκείται αποτέλεσαν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη και η μεγαλειώδης συμμετοχή της νεολαίας στις διαδηλώσεις της 17 Νοέμβρη ανά την Ελλάδα. Σε όλη αυτή τη πορεία σταθμός πρέπει να είναι και η πανεργατική απεργία που έχει κυρηχτεί για τις 27/11.

Προφανώς στο σκεπτικό της απόφασής τους οι ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν είχαν την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην βάρβαρη επίθεση, ούτε τις εξελίξεις με τα νέα αιματηρά μέτρα που συζητούν και θα αποφασίσουν η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχαν σκοπό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απόφαση της απεργίας, μια εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμό «που στρέφεται ενάντια στους πιο αδύναμους». Ωστόσο, οι ίδιες οι εξελίξεις μπορούν να «ανατρέψουν» τη λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για ξέπνοη και άνευρη διαμαρτυρία μέσω μιας 24-ωρης, αν ο λαός ξαναβγεί στο δρόμο και ορίσει τελικά αυτός τις εξελίξεις παίρνοντας τη κατάσταση στα χέρια του.

 

Η ανώτατη εκπαίδευση στο στόχαστρο της επίθεσης

Στην προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το ίδιο το πανεπιστήμιο για το ξεπέρασμα της κρίσης του, το κεφάλαιο μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων προσπαθεί να αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να την αναδιαρθρώσει ριζικά. Προωθούν ένα πανεπιστήμιο στα πρότυπα που επιβάλλει η ΕΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί και θα εξασφαλίζει τα κέρδη των επιχειρήσεων, θα διαμορφώνει και θα προετοιμάζει το νέο εργαζόμενο, θα φιμώνει κάθε φωνή αντίστασης μέσα σε αυτό και θα στερεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση στα πιο πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας. Για να πετύχει αυτόν το στόχο ο αστικός συνασπισμός εξουσίας το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε στοχευμένες και επιθετικές κινήσεις. Το υπουργείο παιδείας εξαγγέλλει διαγραφές φοιτητών, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ψηφίζουν τους οργανισμούς με ό, τι αυτοί συνεπάγονται και οι πρυτάνεις φέρνουν security και ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση να αναδεικνύεται ως ένα από τα κεντρικά μέτωπα της περιόδου.

Στο πνεύμα αυτό της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε στρατοκρατούμενη περιοχή, κινήθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα και οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων, που με το δόγμα αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκλεισαν τα πανεπιστήμια, βάζοντας τα ΜΑΤ να τα περιφρουρούν από τους φοιτητές και τους εργαζομένους. Συνέχεια αυτής της αυταρχικής πρακτικής και προσπάθειας διάλυσης του φοιτητικού κινήματος αποτέλεσε η άγρια καταστολή που δέχτηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 13/11 στη πορεία αλλά και η προσπάθεια του πρύτανη κ. Φορτσάκη, να επέμβει στην λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων, επιχειρώντας να βάλει τέλος στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, τις οποίες επιθυμεί να αντικαταστήσει με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, τα ερωτήματα των οποίων θα θέτουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων.  Είναι φανερό πως η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους ενεργούς Φοιτητικούς Συλλόγους, γνωρίζοντας καλά πως αυτοί αποτελούν το βασικό κύτταρο γέννησης των ανυποχώρητων αγώνων που έχουν δώσει τόσα χρόνια οι φοιτητές.

 

Θέλουν να διαγράψουν τους φοιτητές!

 

Το υπουργείο με την πρόφαση ότι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές αποτελούν οικονομικό βάρος για τα ελληνικά πανεπιστήμια, άρχισε από νωρίς τη προπαγάνδα του για ξεκαθάρισμα εντός των σχολών. Τι πραγματικά κοστίζουν όμως; Είναι τερατώδες ψέμα να μιλάει κανείς για «το κόστος των αιώνιων»! Μιλάμε για ένα κομμάτι των φοιτητών που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στο πανεπιστήμιο αφού δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε καν το μειωμένο εισιτήριο από το πάσο. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των «τεμπέληδων» είναι ,όλως τυχαίως, μαζεμένο σε σχολές που οργιάζει η καθηγητική αυθαιρεσία. Όταν σε σχολές όπως το ΗΜΜΥ, ο μέσος χρόνος αποφοίτησης υπερβαίνει τα 7 χρόνια και τα μαζικά κοψίματα στις εξεταστικές είναι ο κανόνας, δεν θα δεχθούμε κανένας να μας κουνάει το δάχτυλο και να λέει ότι το πρόβλημα είναι «οι αιώνιοι». Σήμερα με βασικό κόμβο τις διαγραφές λοιπόν, έρχονται να ξεκινήσουν τον «εξορθολογισμό» του Πανεπιστημίου, να αναπροσαρμόσουν τις αξιολογήσεις και σε τελική ανάλυση να έρθει ένας νέος γύρος απολύσεων σε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, ανοίγοντας την πόρτα στον ιδιωτικό παράγοντα, στην κατεύθυνση του ξεπουλήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θέλουν να αφήσουν μία παρακαταθήκη στα ελληνικά πανεπιστήμια, που αφορά κυρίαρχα την εφαρμογή του μέτρου του ν+2 αλλά και τις διαγραφές φοιτητών με οποιονδήποτε τρόπο (βλ. πειθαρχικά-οργανισμούς) στην κατεύθυνση ποινικοποίησης του αγώνα και των συλλογικών διεκδικήσεων. Με αυτόν τον τρόπο προωθούν το δρόμο του ατομισμού και του ανταγωνισμού, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο εντατικοποίησης και πειθάρχησης για το φοιτητικό σώμα. Επίσης είναι σημαντικό να δούμε ποιοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από μία τέτοια κίνηση του υπουργείου. Παιδιά τα οποία αναγκάζονται να δουλέψουν για να καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, συμφοιτητές μας οι οποίοι εγκαταλείπουν την πόλη που σπουδάζουν γιατί δεν μπορούν να επιβαρύνουν άλλο τις οικογένειές τους.

 

Τι συμβαίνει με την φοιτητική μέριμνα;

 

Όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και τα προβλήματα όλο και αυξάνονται, η φοιτητική μέριμνα αποκτά σημαντικότερο ρόλο για την καθημερινότητα και την επιβίωση των φοιτητών εντός των ιδρυμάτων. Αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει η κυβέρνηση, που με τις υποχρηματοδοτήσεις των τελευταίων ετών, διαλύει τη φοιτητική μέριμνα. Χαρακτηριστικά, από τους 1233 δικαιούχους δωρεάν σίτισης μόνο οι 1000 θα καταφέρουν να σιτιστούν, ενώ από τους 293 αιτούντες για στέγαση μόνο οι 215 κρίθηκαν δικαιούχοι. Από τους δικαιούχους στέγασης μόνο οι 78 θα στεγαστούν στην εστία ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν επίδομα ενοικίου ύψους 180 ευρώ το μήνα, το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε πόσο ανεπαρκές είναι για να καλύψει τις ανάγκες ενός σπιτιού. Την ίδια στιγμή που άτομα εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και φεύγουν από τα Χανιά, η πρυτανεία ψηφίζει τους μειωμένους προϋπολογισμούς και διαθέτει υπέρογκα κονδύλια για την έρευνα επιχειρήσεων μέσα στο ΠΚ. Συγκεκριμένα, 60.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος του αποθεματικού ποσού του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων (ΕΛΚΕ) θα δοθεί για τη μελέτη αξιοποίησης του κολυμβητηρίου, ποσό το οποίο είναι στην κρίση της διοίκησης το πώς θα το διαχειριστεί και αυτή επιλέγει να αφήσει φοιτητές στο δρόμο. Αυταπάτες όμως δεν έχουμε για ένα αντιδραστικό από την φύση του όργανο, ειδικά για έναν πρύτανη ο οποίος εκβιάζει τους φοιτητές ότι δεν θα ψηφίσει να μπορούν να βγάλουν κάρτα για απεριόριστα δρομολόγια αν δεν περάσουν έξω από τις διαδικασίες της συγκλήτου, όπως έγινε σε προήγουμενη κινητοποίηση του συλλόγου. Με την ελλιπή μέριμνα δημιουργείται ένα πανεπιστήμιο που δεν τους χωράει όλους, που δεν χωράει τα παιδιά των οικογενειών που δεν μπορούν να συντηρούν ακόμα ένα σπίτι, δημιουργώντας μία τριτοβάθμια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς.

 

Ο οργανισμός του Πολυτεχνείου Κρήτης έρχεται να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο!

 

Δεν μπορεί να παραληφθεί και το ζήτημα του Οργανισμού που ψηφίστηκε πραξικοπηματικά στο Πολυτεχνείο πριν 5 μήνες από τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Διοίκησης. Παρόλες τις αντιδράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, με κατάληψη του ιδρύματος και μεγάλες κινητοποιήσεις, ο πρύτανης δεν ήρθε ποτέ αντιμέτωπος με το φοιτητικό σώμα, ούτε και με άλλους συλλόγους του Πολυτεχνείου που είχαν ζητήσει την παράταση της ψήφισης π.χ. μεταπτυχιακοί. Ο Οργανισμός αυτός αποτελεί στην ουσία του την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο. Περιγραφικά έρχεται να κατακερματίσει τα πτυχία, να εντείνει τον ρυθμό σπουδών, να βάλει φρένο στη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες μέσω των πειθαρχικών αλλά και να διαλύσει το φοιτητικό συνδικαλισμό. Επίσης, η αναφορά για το κομμάτι της μέριμνας είναι ελάχιστη μέσα στον Οργανισμό, κομμάτι που έχει πλήξει μεγάλο κομμάτι των φοιτητών. Τέλος δημιουργεί Ν.Π.Ι.Δ. συμβάλλοντας όλο και πιο πολύ στην εισβολή του ιδιωτικού παράγοντα, για την περαιτέρω εκμετάλλευση της έρευνας και των υποδομών του Πολυτεχνείου.

 

Η στάση της πρυτανείας απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα

 

Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο σύλλογος μπήκε σε μια τροχιά κινητοποιήσεων για όλα αυτά τα ζητήματα καλώντας τη διοίκηση να πάρει θέση και να δόσει λύσεις. Ωστόσο, για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ιδρύματος και του πρύτανη κ.Διγαλάκη. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις είναι πως η πρυτανεία σήμερα θέτει πιο ψηλά την «εικόνα» του ιδρύματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ δεν είμαστε ΤΕΙ» ή ακόμα και την εκλογή του κ.Γρυσπολάκη ως ομότιμο καθηγητή ενώ δεν φαίνεται να τους απασχολούν πολύ τα θέματα που καίνε τη πανεπιστημιακή κοινότητα. Η διοίκηση του ιδρύματος δεν δέχτηκε να πάρει θέση ενάντια στο μέτρο των διαγραφών και τα γεγονότα της Αθήνας, δεν έδωσε λύση στο ζήτημα της υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας, αλλά ούτε και να εξασφαλίσει πως οι καθαρίστριες που απειλούνται με απόλυση και εκβιάζονται να υπογράψουν ψευδείς συμβάσεις, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι προφανές ότι η πρυτανεία αποτελεί κύριο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής εντός των ελληνικών πανεπιστημίων και εφαρμόζει πιστά το σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

 

Εμείς πως απαντάμε σε όλα αυτά;

 

Ήρθε η ώρα το φοιτητικό κίνημα, και η νεολαία ευρύτερα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει τα προβλήματά μας. Μέσα από μαζικούς, ενεργούς, μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους οφείλουμε και μπορούμε να επιβάλλουμε τις δημοκρατικές αποφάσεις μας κόντρα στη «νομιμότητα» της κυβέρνησης και του υπουργείου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις σπουδές που μας αξίζουν, κόντρα στην πολιτική της εξαθλίωσης και σε όσους προσπαθούν να την επιβάλλουν με μέσω την καταστολή και τα ΜΑΤ.

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι: είτε διαρκής υποβάθμιση των όρων με τους οποίους σπουδάζουμε, δουλεύουμε και ζούμε είτε οργάνωση του κινήματος και προάσπιση και επιβολή των αναγκών μας. Ή θα αποδεχθούμε την εντατικοποίηση των σπουδών μας, θα δεχθούμε να τρέχουμε από μάθημα σε μάθημα σε ένα πανεπιστήμιο εξεταστικό κάτεργο, με συγγράμματα που θα πληρώνουμε απ’ την τσέπη μας, ή θα επιβάλλουμε την ανάγκη μας, να μπορούμε να σπουδάσουμε με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, χωρίς να δίνουμε ούτε 1 ευρώ! Ή συνολικά θα αποδεχθούμε την υποτίμηση των ζωών μας και θα οδηγηθούμε σε ένα μέλλον ανεργίας και ελαστικής εργασίας με μπόνους την τρομοκρατία από το αφεντικό μας ή θα ανατρέψουμε το παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν και θα χτίσουμε ένα άλλο μέλλον, στα μέτρα των αναγκών μας, μακριά από ένα σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους!

Το φοιτητικό κίνημα, ως οργανικό κομμάτι του ευρύτερου λαϊκού κινήματος και με την παράδοση και την εμπειρία που το ίδιο κουβαλάει στις πλάτες του είναι εδώ και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις! Να κάνουμε την απεργία ένα μεγάλο σταθμό στην πάλη μας, με όλο το λαό. Παρά και ενάντια στη ΓΣΕΕ που θα την ήθελε μια ντουφεκιά στον αέρα. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε με τους αγώνες μας την μάχη της ανατροπής, χωρίς αυταπάτες και άλλη εκλογική αναμονή. Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορία μπορεί να γυρίσει.

 

Ο αγώνας τώρα ξεκινά, μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, το συντονισμό μας με όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης αλλά και όλου του κόσμου της εργασίας που πλήττεται!

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Καμία ποινικοποίηση των 9 διωκόμενων για την κατάληψη της αντιπεριφέρειας στα Χανιά το Φλεβάρη και των 3 συλληφθέντων για τη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου.

 • Κατοχύρωση της εμβόλιμης εξεταστικής από το 5ο έτος.

 • Κατοχύρωση των projects, απαλλακτικές εργασίες.

 • Κατοχύρωση όλων των εργαστηρίων-καμιά επανάληψη οποιουδήποτε εργαστηρίου από όσους το έχουν περάσει.

 • Καμιά υποχρεωτική πρόοδος-φροντιστήριο.

 • Να καλυφθούν μόνιμα όλες οι ανάγκες για σίτιση και στέγαση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

 • Απόσυρση του νόμου-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου

 • Ανατροπή του μνημονίου, του προγράμματος σταθερότητας και των μέτρων που τα συνοδεύουν.

 • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από την επιτήρηση ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους!

 • Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο.

 • Άμεση στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.

 • Καμία σκέψη για πάγωμα ή περικοπή μισθών.

 • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση ΚΕΣ-ΕΠΕΠ.

 • Απαγόρευση των απολύσεων. - Καμία σκέψη για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Πολυτεχνείου Κρήτης τώρα. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων εργασίας.

 • Καμία κατάργηση του ασύλου. Διεύρυνση του ασύλου σε σχολεία κι εργασιακούς χώρους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 • Δωρεάν αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές.

 • Συνέχιση της λειτουργίας του Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο “ΑΘΗΝΑ”- ο Καλλικράτης των πανεπιστημίων.

 • Να ανατραπούν οι νόμοι για αξιολόγηση, Ι.Δ.Β.Ε., Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.,Κ.Ε.Σ.

 • Μία σχολή ανά επιστημονικό κλάδο. Ένα ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό κλάδο με όλα τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Μοναδική προϋπόθεση για εύρεση δουλειάς!

 • Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες για όλους.

 • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς, οικονομικούς κι εξεταστικούς φραγμούς.

 • Κατάργηση των εξετάσεων του Τ.Ε.Ε.

 • Δραστική μείωση των ωρών εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς από μία και μόνο σταθερή δουλειά. Λιγότερη δουλειά- δουλειά για όλους.

 • Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

 • Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους.

 • Εκπαίδευση κι έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας κι όχι της κερδοφορίας.

 • Έλεγχος από τις γενικές συνελεύσεις φοιτητών, καθηγητών κι εργαζομένων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 • Κατάληψη του ιδρύματος την Πέμπτη 27/11 για την πανεργατική απεργία.

 • Συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27/11 στις 10.00 στην Αγορά.

 • Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 28/11 στην Πρυτανεία στις 10.00, προκειμένου να συνεδρίασει ανοιχτά η σύγκλητος μπροστά στο σύλλογο φοιτητών με τα θέματα που προτείνουμε. Σε περίπτωση που τα αιτήματα του συλλόγου φοιτητών δεν ικανοποιηθούν τότε θα προχωρήσουμε σε κατάληψη της πρυτανείας εώς ότου συνεδριάσει η σύγκλητος ανοιχτά με τα θέματα μας.
 • Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1/12 στην εργολαβία του καθαρισμού του Πολυτεχνείου στις 11.00.

 • Συντονιστικό αύριο στις 14:00 στο χώρο του πολυτεχνείου.

 • Επόμενη συνέλευση την Τετάρτη 3/12 στις 13:00, στο Α2.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ