Ενωτική Πρωτοβουλία

Απόφαση - Ψήφισμα Συνέλευσης ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου - Αντιφασιστική Πορεία - 2 Δεκέμβρη 2009
Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

Ο φασισμός δεν μας τρομάζει   -   να τον τσακίσουμε

 

Αυξημένη καταστολή στους δρόμους – Κάμερες παρακολούθησης – Συνεχόμενα πογκρόμ σε μετανάστες – Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών – ποινικοποίηση αγώνων - κουκουλονόμος – επίθεση στο Άσυλο - Φασιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμοί

 

Αυτή η πραγματικότητα να ανατραπεί

 

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των διευρυμένων εξεγερσιακών γεγονότων του Δεκέμβρη που ακολούθησαν,  τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν γίνει καλύτερα αλλά η κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων έχει αυξηθεί τρομακτικά. Δεν φτάνει μόνο η τρομοκρατία του κράτους της πράσινης δεξιάς μέσω της αστυνομίας αλλά πλέον έχουμε και το παρακράτος να λειτουργεί ή μάλλον να δρα ανενόχλητο και ανεξέλεγκτο.

 

Τον τελευταίο χρόνο γίνεται συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και επιπλέον συντηριτικοποίησης της κοινωνίας  από το κράτος και το παρακράτος. Έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε στέκια πολιτικών οργανώσεων και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους όπως η επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα ή η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε Στέκι της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην Θεσσαλονίκη, συμμορίτικες δηλαδή επιθέσεις σε μετανάστες και ανθρώπους του κινήματος. Ακόμα, γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας ενσωμάτωσης και ιδεολογικής κατήχησης νέων  παιδιών σε σχολεία από ακροδεξιούς και φασίστες, καθώς και στοχοποίηση πολιτικών δράσεων και επιθέσεων σε διαδηλώσεις κάτω από τα προσωπεία αγανακτισμένων πολιτών. Εδώ τα παραδείγματα είναι πολλά, αρκεί να θυμηθούμε τους αγανακτισμένους πολίτες τον περσινό Δεκέμβρη στην Πάτρα ή πιο πρόσφατα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Ζωγράφου και στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Από αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ' έξω τα Χανιά. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει τόσες επιθέσεις όσες δεν έχουν γίνει τα τελευταία πολλά χρόνια. Τραμπούκοι της ακροδεξιάς στοχοποιούν αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες και φορείς καταστρέφοντας πολιτικό υλικό. Διαλυμένα εκλογικά τραπεζάκια, κατέβασμα πανό, προσπάθεια αμαύρωσης πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ξυλοδαρμοί και επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών. Συνεχείς απειλές στο στέκι μεταναστών και σε καταλήψεις όπως σε αυτή του συλλόγου φοιτητών, στο κτίριο Παπαδοπέτρου. Επίθεση ομάδας 15 ατόμων στη κατάληψη Ρόζα Νέρα κατά την διάρκεια του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, επίθεση ξυλοδαρμού δύο αγωνιστών που δραστηριοποιούνται στη κατάληψη Ρόζα Νέρα.

 

Επιστέγασμα και αποκορύφωση των γεγονότων η επίθεση με λοστούς ενάντια σε μετανάστες στην πλατεία 1866 και η άνανδρη εμπρηστική επίθεση κατά του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών, υπογεγραμμένη μάλιστα με φασιστικά σύμβολα πάνω στους καμένους τοίχους!

 

Σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση και κρίση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό και κοινωνικό, με σκληρή εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας, με συνεχόμενες απολύσεις, ανεργία, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν επιλέγει να αλλάξει τον τρόπο που ζει αλλά αντίθετα συντηριτικοποιείται. Πάνω σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση βρίσκει πάτημα το ιδεολόγημα του φασισμού αποκρύπτοντας τους βασικούς υπαίτιους και προβάλλοντας την εθνική συνοχή, την απέλαση των μεταναστών και την εναντίωση σε κάθε τι κινηματικό ως λύση των προβλημάτων. Αποτέλεσμα είναι  είτε να αδρανοποιείται είτε να φανατίζεται μεγάλο μέρος της κοινωνίας 

 

Το ιδεολόγημα του φασισμού, φυσικά, δεν φυτρώνει μόνο του αλλά υποβοηθάται και από το πολιτικό σύστημα. Όταν οι προτάσεις σαν του ΛΑΟΣ για το ιδιώνυμο της κουκούλας, βγαλμένες από την χούντα,  γίνονται νόμος στα χέρια του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να στοχοποιήσουν τους ανθρώπους του κινήματος, όταν ενεργοποιείται ο τρομονόμος πάνω σε 16χρονους μαθητές, όταν ιδρύονται νέες ομάδες καταστολής και επιτήρησης, όταν εντείνεται η παρακολούθηση από με την ενεργοποίηση των καμερών   και όταν επιτρέπεται η άμεση επέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε στέκια-καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων καταργώντας ουσιαστικά το άσυλο, όταν παρατηρούμε συνεχή πογκρόμ στα Εξάρχεια , όταν συλλαμβάνονται εκατοντάδες διαδηλωτές στις πορείες του Δεκέμβρη, είναι αναμενόμενο να βρίσκουν πάτημα και να ενδυναμώνονται και οι φασιστικές συμμορίες. Ειδικά όταν “η προστασία του πολίτη” συγκαλύπτει τις πράξεις τους, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και ενοχοποιώντας τους ίδιους τους καταπιεσμένους. Το παρακράτος απλά καλείται να ενισχύει την ήδη υπάρχουσα επίθεση σε όλα τα μέτωπα, ως μοχλός πίεσης σε οποιασδήποτε αντίδραση .

 

Αναδεικνύεται πιο επιτακτική από ποτέ η συνολική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και  η ανάγκη υπεράσπισης των πιο βασικών μας ελευθεριών απέναντι σε κάθε επίθεση του παρακράτους. Καταδικάζουμε τις  φασιστικές επιθέσεις ακροδεξιών σε άτομα του αγώνα που ως απώτερο σκοπό έχουν τον δηλητηριασμό της κοινωνίας από ρατσιστικό μίσος, την ενσωμάτωση του φόβου και την αδράνεια και τη κατάπνιξη κάθε φωνής διεκδίκησης. 

 

 

·         Καμία ανοχή στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων.

·         Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

·         Ποτέ ξανά φασισμός.

 

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη 17/12, στις 7:00 μ.μ. στην Αγορά

 

Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 17/12, στις 10:00 μ.μ. στην πλατεία 1866

 

 

 

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

[ Top ]