Ενωτική Πρωτοβουλία

Απόφαση ΔΣ ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου - Κλοπές στο Ίδρυμα - 19 Νοέμβρη 2009
Αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ

ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

Με αφορμή το περιστατικό κλοπής που έγινε στο Πολυτεχνείο και όσα έχουν δημοσιευτεί, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις και να ρωτήσουμε και εμείς μερικά πράγματα. Τονίζουμε όμως ότι θα αναφερθούμε σε όλες τις κλοπές και νοθείες που γίνονται μέσα στο πολυτεχνείο.

 

Καταρχάς, συμμεριζόμαστε την οποιαδήποτε ανησυχία, από κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας όταν πραγματοποιείται κλοπή περιουσίας του πολυτεχνείου διότι τα θεωρούμε και εμείς δικά μας ως μέλη της ακαδημαϊκής αυτής κοινότητας και θεωρούμε απαράδεκτα τέτοια περιστατικά. Αν ισχύει ότι ήταν κλοπή.

 

Τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, προσπαθούν να στρέψουν την χανιώτικη κοινωνία ενάντια στο σύλλογο φοιτητών του Π.Κ. Ο σύλλογος φοιτητών έχει αποδείξεις πως προστατεύει την περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης και πολύ περισσότερο πως διαφυλάσσει το ακαδημαϊκό άσυλο.

 

Καμία τέτοια ενέργεια δεν θα επιτρέψουμε να βλάψει το πολιτικό κύρος του Συλλόγου. Πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε με πρόφαση το περιστατικό της κλοπής να γίνει άρση του ασύλου, αλλά θα συνεχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε, 36 χρόνια μετά την κατάλυση του στο Πολυτεχνείο του ’73 και τη δολοφονία από τη χούντα εκατοντάδων νέων που το υπερασπίστηκαν.

 

Τέτοιες ενέργειες, και αντιλήψεις πίσω από αυτές, προσπαθούν να συντηρητικοποιήσουν την κοινωνία και να καλλιεργήσουν λανθεμένα πως το ακαδημαϊκό άσυλο, μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος εδώ και 36 χρόνια, είναι «πρόβλημα» και για αυτό θα πρέπει να καταργηθεί.

 

Το περιστατικό της κλοπής όπως χρησιμοποιείται από τον πρύτανη της βίας και νοθείας Γρυσπολάκη έχει ένα σκοπό. Με το χειρότερο και πιο δόλιο τρόπο να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα όπως έχει κάνει άλλωστε και πολλές φορές στο παρελθόν. Το γεγονός ότι η κλοπή έγινε στο κέντρο της πολυτεχνειούπολης, με λίγο πιο δίπλα ανοιχτό το φοιτητικό εστιατόριο, τη μέρα της πορείας της 17 Νοέμβρη, με τους φοιτητές από το πρωί ως τις 7 το απόγευμα να είναι στην είσοδο του Πολυτεχνείου μας βάζει σε πολύ σοβαρή σκέψη ότι η ενέργεια ήταν προβοκατόρικη! Καθόλου απίθανο, από ένα πρύτανη που έστειλε τα ΜΑΤ για να μας δείρουν και να μας ρίξουν τοξικά χημικά, από ένα πρύτανη που μας έλεγε οτι διακινούμε ναρκωτικά, που έφερε μπράβους για να διασφαλίσουν την εκλογή του στις πρυτανικές εκλογές, και που τελικά δεν μπορεί να βρει άλλο τρόπο για να χτυπήσει τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα παρα μόνο συκοφαντώντας το και προβοκάροντάς το.

 

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσει με εκβιαστικό τρόπο να αποσπάσει την συναίνεση του εκπροσώπου των φοιτητών στο πρυτανικό συμβούλιο ώστε να προχωρήσει ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια του πρύτανη να τρομοκρατήσει και να μηνύσει φοιτητές, θα βρει απέναντί του ενιαίο το σύλλογο φοιτητών και το σύνολο της χανιώτικης κοινωνίας, που έχει δείξει και στο παρελθόν τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά.

 

Στην ανακοίνωσή του ο παρόνομος πρύτανης Γρυσπολάκης αναφέρει ότι οι φοιτητές προχωρήσαν σε:

απαγόρευση της εισόδου στους χώρους του σε καθηγητές, φοιτητές, ερευνητές και εργαζόμενους, εκδίωξη των εντεταλμένων φυλάκων του Ιδρύματος επί εξαήμερο και ανάληψη της ευθύνης για την φύλαξη της περιουσίας του Πολυτεχνείου, που αποκτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων, από τους φοιτητές

 

Ψέμματα!

Οι φοιτητές δεν απαγόρευσαν την είσοδο σε κανέναν διότι ο στόχος της κατάληψης ήταν η προετοιμασία της διαδήλωσης της 17 Νοέμβρη και η απεύθυνση του φοιτητικού κινήματος στην πόλη των Χανίων. Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης ο σύλλογος φοιτητών είχε πρόγραμμα καθημερινών εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων και ενημέρωσης. Σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης υπήρχαν φοιτητές που ήλεγχαν την είσοδο και την έξοδο από το πολυτεχνείο και οι φύλακες ήταν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ποιος λοιπόν κατάφερε να μπει στο πολυτεχνείο, και σε κοντινή απόσταση από τη λέσχη να κλέψει και να βανδαλίσει τόσα πράγματα;

 

Η επιμονή του αντιδραστικού πρύτανη Γρυσπολάκη, να συκοφαντεί το φοιτητικό κίνημα και να προβαίνει σε χυδαίες ενέργειες είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία. Η πολιτική του στάση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για το άσυλο και τις καταλήψεις των φοιτητών επίσης. Πιστός ακόλουθος στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, πιστός και τώρα στη νέα κυβέρνηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση στο MEGA του κ. Γρυσπολάκη που είναι ο μόνος πρύτανης πανελλαδικά που συμφωνεί με την ποινική δίωξη που ασκείται στην πρυτανεία του Μετσόβειου Πολυτεχνείου γιατί φιλοξενείται στις υποδομές του, η ιντερνετική σελίδα του indymedia. Πιστός υποστηρικτής των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών απόψεων που καταπολεμάει και καταστρατηγεί το άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον πρύτανη του Μετσοβείου και σχεδόν όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η προσπάθεια σύνδεσης της κλοπής με την κατάληψη των φοιτητών, δηλώνει πως ήταν υπερβολικά “βολική” για τον “κ” Γρυσπολάκη αυτή η κλοπή!

 

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως οποιαδήποτε και αν ήταν η πρυτανεία θα ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται εδώ και τόσα χρόνια.

 

Το σχέδιο συκοφάντησης, καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος δεν είναι μεμονωμένο. Το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του πονάνε πάρα πολύ τις κυβερνήσεις και γι’ αυτό έχουν σηκώσει μια αντιδραστική εκστρατεία για την κατάργηση του ασύλου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το σύστημα θέλουν να καταστείλει κάθε αγώνα που γίνεται. Ειδικά τώρα, μέσα στη δίνη της οικονιμικής κρίσης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. Η δικαστική απόφαση για κήρυξη της απεργίας των λιμενεργατών ως παράνομη και καταρχηστική είναι ένα ακόμα παράδειγμα σε όλο το κλίμα τρομοκρατιάς που προσπαθεί να στήσει η νέα κυβέρνηση, συνεχίζοντας άξια το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μετά από μια πολύ μαζική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών, και γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα επιχειρείται μια συκοφάντηση και καταστολή του φοιτητικού κινήματος που αρχίζει και μπαίνει σε αγωνιστική τροχιά. Μόλις δραστηριοποιήθηκαν και αποφάσισαν κινητοποιήσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του υπουργού “προστασίας του πολίτη” Μ. Χρυσοχοΐδη, κάλεσε όλους τους πρυτάνεις για να τους ενημερώσει για το δόγμα μηδενικής ανοχής που θα έχει η κυβέρνηση. Τρεις μέρες πριν, η αστυνομία έκλεισε τις εισόδους από το Πάντειο πανεπιστήμιο και την ΑΣΟΕΕ και παρεμπόδιζε τους φοιτητές να εισέλθουν στις σχολές, παρεμποδίζοντας έτσι και την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων. Στην διαδήλωση για τη 17 Νοέμβρη έγιναν πάνω από 270 προσαγωγές στην Αθήνα και στα Χανιά η αστυνομία “περιφρουρούσε” την πορεία.

 

Καμία βέβαια αναφορά για όλα τα παραπάνω από τον κ. Γρυσπολάκη και το μόνο που κάνει είναι στην ουσία να λέει κλέφτες τους φοιτητές!

 

  • Ας μας πει όμως ο κ. Γρυσπολάκης και για τις κλοπές που γίνονται σε όλους τους εργαζομένους του πολυτεχνείου. Ας μας πει για τις εργολαβίες που δίνει στην καθαριότητα που πληρώνουν τις καθαρίστριες 400 και 500 ευρώ. Ας μας πει για τους πτυχιούχους (που κάνουν μεταπτυχιακό ή εργάζονται κανονικά) που δουλεύουν στο πολυτεχνείο και δικαιούνται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας των μηχανικών 1600 ευρώ μισθό, πόσα πληρώνονται. Ας μας πει γιατί έκοψε την επιδότηση ενοικίου των οικνομικά ασθενών φοιτητών και έδωσε 400.000 ευρώ για να στηθεί η αξιολόγηση.

 

  • Ας μας πει ο κ. Γρυσπολάκης, που μιλάει για έννομες και παράνομες πράξεις, γιατί η ΔΙΚΗ του, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την διεξαγωγή παράνομων πρυτανικών εκλογών, από τις οποίες εκλέχθηκε, παίρνει συνεχώς αναβολή; Δικάζονται ποτέ οι πρυτάνεις που τελούν κυβερνητικό έργο, ή μήπως χρήζουν ασυλίας;

 

Βέβαια τον κ. Γρυσπολάκη και τους υποστηρικτές του, δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ να λένε τίποτα για αυτα! Μέσα στο τοπίο της οικονομικής κρίσης και των αδιεξόδων που φέρνει στη νέα γενιά και στους εργαζομένους, στο τοπίο των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εξευτελιστικών μισθών, στη σύγχρονη παιδεία-εμπόρευμα δε θα σταματήσουμε! Εμπνεόμαστε από το Νοέμβρη, τις τότε καταλήψεις του φοιτητικού κινήματος και θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις! Ειδικά αυτή την περίοδο που το φοιτητικό κίνημα συζητάει για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική, εργασιακή και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτή την περίοδο που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, ο Γρυσπολάκης, η κυβέρνηση και όλο το σύστημα θέλουν να ξεμπερδεύουν με το φοιτητικό κίνημα. Τώρα που ο Δεκέμβρης θα ξαναβγάλει τη νεολαία στους δρόμους, τώρα είναι πιο φοβούνται πιο πολύ και θέλουν να μας τρομοκρατήσους. ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

 

[ Top ]