Ενωτική Πρωτοβουλία

Φταίνε οι Εκτυπώσεις;;; - 14 Απριλίου 2010
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις


>> Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου

    Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε την πιό βάρβαρη και αντιλαϊκή επίθεση, από την μεταπολίτευση και έπειτα, που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Καθημερινά βλέπουμε να κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού, όλα όσα δηλαδή , βάση τα λεγόμενα της κυβέρνησης, ευθύνονται για τα δεινά της ελληνικής οικονομίας.
      Μιμητής της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ο παράνομα “εκλεγμένος” πρύτανης Γρυσπολάκης ο οποίος με απόφασή του “ψαλιδίζει” τις δαπάνες για τις εκτυπώσεις, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των δωρεάν εκτυπώσεων που δικαιούνται όλοι οι φοιτητές. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν με πρόσχημα τον περιορισμό των εξόδων του ιδρύματος.
      Μάλλον θα ευθύνονται η δωρεάν εκτυπώσεις τώρα, όπως και πριν μερικά χρόνια όλο το φταίξιμο για τα οικονομικά του ιδρύματος έπεφτε πάνω στο επίδομα ενοικίου που πέρναν οι οικονομικά ασθενέστεροι φοιτητές ,το οποίο μετά από φιλότιμες προσπάθειες του κ.Γρυσπολάκη “κόπηκε”. Ένα σημείο που γεννάει πολλά ερωτηματικά είναι απότην μία η στάση της πρυτανείας η οποία σαν άλλη “κυβέρνηση” του ιδρύματος αφερεί κάθε δικαίωμα από του φοιτητές (είτε με απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου και είτε κάνοντας “πλάτες” στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια των κυβέρνησεων), απολύει συμβασιούχους οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποβαθμίζοντας συνεχώς τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Ενώ από την άλλη χτίζει μέγαρα σε κάθε γωνία του πολυτεχνείου τα οποία μάλιστα έχουν ελάχιστες αίθουσες και στην πλειοψηφία τους είναι γραφεία καθηγητών (τα οποία είναι μεγαλύτερα από τα ελάχιστα δωμάτια των εστιών). Επιπλέον από το πουθενά εμφανίζονται 400.000 ευρώ για να στηθεί το σύστημα μηχανογράφησεις της αξιολόγησης. Σαν να μην έφτανεαυτό φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε να εγκρίνονται κονδύλια ύψους 60.000 ευρώ για την αγορά υπέρ-lux αυτοκινήτου για της μετακινήσεις του πρύτανη και κονδύλια για την ανέγερση “μάντρας” στο εμπρός μέρος της πολυτεχνειούπολης.


Γιατί κύριε πρύτανη δεν αρχίζουμε την οικονομία από τις Μερσεντές και ξεκινάμε από τις εκτυπώσεις??? 

Γιατί κύριε πρύτανη όταν οι φοιτητές κινητοποιούνται για την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων εσείς παίρνεται το μέρος της κυβέρνησης και αναλαμβάνεται κατασταλτικά καθήκοντα, με κάθε μέσο??? Απαιτούμε: Να μην εφαρμοστεί η οδηγία του πρυτανικού συμβουλίου για την μείωση των εκτυπώσεων.