Ενωτική Πρωτοβουλία

Καταγγελία για τους καθηγητές του ΗΜΜΥ ΙΙ - 8 Μάρτη 2010
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

 Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 

            Δεν πέρασε, παρά μόνο μία μέρα μετά την πρωτοφανή κίνηση των καθηγητών να κινηθούν ενάντια σε τρία μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σκίζοντας τα καλέσματα για την τμηματική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΗΜΜΥ και το φαινόμενο αυτό συνεχίστηκε και την επόμενη με ακόμα πιο βίαιο τρόπο. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5/3, ημέρα πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ είχαμε πάρει απόφαση από ΔΣ  του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών για συμμετοχή στην πορεία και κλειστή σχολή από τις 9:00-13:00 μια μερίδα καθηγητών αποφάσισε να κινηθεί ενάντια στην απόφαση αυτή, προσπαθώντας να κάνει μαθήματα.

            Έτσι λοιπόν, όταν 3 μέλη του Συλλόγου μπήκαν στο μάθημα του “κύριου” Μπλέτσα για να ενημερώσουν τους φοιτητές και τον διδάσκοντα για την απόφαση του Συλλόγου, αυτός άρχισε μονομιάς να ωρίεται και να φωνάζει και έφτασε στο σημείο να πάρει φόρα και να σπρώξει με δύναμη τον έναν από τους συναδέλφους του Συλλόγου και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Χωρίς να δοθεί παραπάνω έκταση από τα μέλη του Συλλόγου αυτά αποχώρησαν. Κίνηση που καλούμε όλους τους καθηγητές να την εκλάβουν σαν την τελευταία τους ευκαιρία να σταματήσουν αυτή την πρωτοφανής φασίζουσα πρακτική που κομμάτι τους ακολουθεί τελευταία όλο και πιο έντονα. Δηλώνουμε ρητά πως σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα αφήσουμε να στοχοποιηθεί, να απειληθεί και πόσο μάλλον να προπηλακιστεί μέλος του Συλλόγου. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση δηλώνουμε πως σε μελλοντική περίπτωση τα χέρια μας δεν θα μείνουν κάτω.

            Δυστυχώς το φαινόμενο βίας από μέρους μερίδας καθηγητών του ΗΜΜΥ δεν μένει μόνο εκεί. Γιατί η παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης, η αντι-κινητοποίηση στην κινητοποίηση του Συλλόγου, οι απειλές για χαμένα εξάμηνα είναι και αυτά μορφές βίας. Δυστυχώς φτάνουν και στο τραγικό σημείο να σκίζονται αφίσες που καταγγέλουν την πρόσφατη φασιστική επίθεση σε καθηγήτρια. Μια κίνηση που μόνο από τους δράστες θα περίμενε κανείς να γίνει, ειδικά σε χώρο Ασύλου.

            Συνάδελφοι αυτή την περίοδο το φοιτητικό κίνημα δεν είναι μόνο του. Κάθε στιγμή που περνάει χιλιάδες εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη στη δουλειά τους ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Δίνουν μία μάχη από την οποία εμπνεόμαστε γιατί δίνεται σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν απεργιακούς αγώνες που ξεδιπλώνονται σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα, δεν θα μας σταματήσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης μια μικρή μειοψηφία καθηγητών..

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΜΜΥ

 

Ο κ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΜΜΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3

 

 

[ Top ]