Ενωτική Πρωτοβουλία

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στα γραφεία της χ.α. στις 25/3
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Με αφορμή το άνοιγμα νέων γραφείων της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα Χανιά, οι σύλλογοι φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΑΡΧΜΗΧ, ΜΗΠΕΡ,  ΜΗΧΟΠ και ΗΜΜΥ) κατέβηκαν μαζί με σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές σε αντιφασιστική πορεία στη λεωφόρο Σούδας. Για ακόμη μία φοράοι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια με τεράστιες ποσότητες χημικών και κρότου λάμψης σε φοιτητές και αγωνιστές που συλλογικά στάθηκαν έμπρακτα απέναντι στους νεοναζί της Χ.Α. .Έθεσαν σε κίνδυνο τόσους φοιτητές κλείνοντας συνεχώς τους δρόμους διαφυγής και ρίχνοντας δακρυγόνα για πολλή ώρα. Έδειξαν ότι το κράτος δρα πλάι πλάι με τους νεοναζί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές του φοιτητικού και εργατικού κινήματος και όποιον αντιστέκεται στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ!

Τα γεγονότα της 25/3 δεν είναι πρωτόγνωρα, αλλά αποτελούν πάγια τακτική όταν ο λαός αντιστέκεται. Ακόμη εκκρεμούν αναίτιες διώξεις σε μέλη του φοιτητικού συλλόγου, ενώ δεκάδες φορές στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες της κρατικής βίας και καταστολής, σε πλήρη αντίθεση με την προστασία που δέχονται οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από κράτος(δολοφονία Π. Φύσσα) και αστυνομία. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φοβηθούμε και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε μέσα από τους συλλόγους μας και πλάι στο εργατικό κίνημα, διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν! Δεν τρομοκρατούμαστε, αντίθετα δυναμώνουμε το φοιτητικό κίνημα, τους αντιφασιστικούς και ταξικούς αγώνες απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τα αφεντικά τους.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Το αντιφασίστικο κίνημα στα Χανιά έδειξε για ακόμη μία φορά αντανακλαστικά και έδειξε στους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι όσο μακριά κι αν ανοίξουν τα γραφεία τους. Η χθεσινή τους εκδήλωση ουσιαστικά διαλύθηκε λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και στα γραφεία τελικά παρευρέθησαν λιγότερα από 15 άτομα.! Αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη και συνέχεια των αγώνων κατά του φασισμού και του ρατσισμού, μετά τη παγκρήτια αντιφασιστική πορεία στο Ρέθυμνο, τη παγκόσμια κινητοποίηση στις 18ο Μάρτη, τη μεγάλη κινητοποίηση στην ομιλία του Κασιδιάρη πριν 2 χρόνια αλλά και πολλών άλλων παραδειγμάτων. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως σύντομα θα πρέπει να ξαναβρεθούμε στο δρόμο, να υποδεχτούμε  και να υπερασπιστούμε  τους πρόσφυγες που θα έρθουν στα Χανιά, από τις χώρες τους που βομβαρδίζονται. Επόμενος σταθμός είναι η 2 Απρίλη, ημέρα παγκρήτιας αντιιμπεριαλιστικής πορείας στη βάση της Σούδας. Είναι χρέος μας να συντρίψουμε τη μισαλλοδοξία τους και το ρατσισμό με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες όπως σήμερα!

ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

nffzzuD