Ενωτική Πρωτοβουλία

Καταγγελία την Ενωτικής Πρωτοβουλίας προς ομάδα του αναρχικού χώρου με αφορμή επίθεση σε μέλος μας
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

Καταγγελία την Ενωτικής Πρωτοβουλίας
προς ομάδα του αναρχικού χώρου με αφορμή επίθεση σε μέλος μας

 

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2015, πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό το 2008, και στην οποία καλούσαν ο σύλλογος φοιτητών, μαθητές, φορείς της πόλης και συλλογικότητες. Προς το τέλος της πορείας κάποιες μεμονωμένες ομάδες λειτούργησαν αυτόνομα από την πορεία προξενώντας ζημιές, δράση με την οποία η Ενωτική Πρωτοβουλία, ο σύλλογος φοιτητών και οι υπόλοιποι φορείς διαχωρίστηκαν, καθώς θεωρούμε ότι οι πορείες πρέπει να είναι οργανωμένες και να προστατεύουν τον κόσμο. Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία, τα μέλη του συλλόγου φοιτητών αποχωρησαν συντεταγμένα ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη-προσαγωγή από δυνάμεις της αστυνομίας, όπως συνηθίζουν και κάνουν για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές.

 

Κατά την επιστροφή 4 μελών του συλλόγου φοιτητών προς τα σπίτια τους, ένας εκ των οποίων είναι και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ομάδα του αναρχικού χώρου περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε στο μέλος μας. Χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν, “ξεφτίλα”, “ρουφιάνο”, εντάσσοντας τους χαρακτηρισμούς τους στα πλαίσια ότι το μέλος μας είναι αριστερός κι όχι αναρχικός, ότι “πουλάμε το κίνημα” και άλλα αντίστοιχα. Κι ενώ ο σύντροφός μας προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, δύο αναρχικοί τον σταμάτησαν με τον έναν από αυτούς να τον σπρώχνει και να του ζητάει να απολογηθεί για τη στάση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Το συγκεκριμένο δεν αποτέλεσε μεμονωμένο γεγονός, καθώς και άλλα μέλη οργανώσεων της αριστεράς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοια σκηνικά.

 

Το γεγονός θίγει την επαναστατική αριστερά και τις μάχες της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό!

 

Την ίδια ημέρα, λοιπόν, που η νεολαία κατέβηκε στο δρόμο μαζικά για να καταδικάσει τη δολοφονία ενός παιδιού από το κράτος, τα χτυπήματα σε αγωνιστές και το σύνολο της πολιτικής που τρομοκρατεί, καταστέλλει και εξαθλιώνει το λαό, αυτή την ημέρα μέλη του αναρχικού χώρου επέλεξαν να επιτεθούν σε αγωνιστές της αριστεράς γενικότερα αλλά και σε μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Πόσο μάλλον όταν ένα μέλος μας είναι ο ίδιος που λίγα χρόνια πριν συνελήφθη από την αστυνομία διότι διαδήλωνε ενάντια στα μνημόνια και ακόμη ακόμη εκκρεμεί η δίκη του, ο ίδιος που έχει στοχοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για τη δράση του, ενώ έχει δεχτεί “πυρά” από μέλη του αναρχικού χώρου κατ' εξακολούθησιν, και μάλιστα όλα αυτά στα πλαίσια ότι αγωνίζεται μέσα από της γραμμές της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στην ουσία, στοχοποιώντας συντρόφους μας, στοχοποιείται η Ενωτική Πρωτοβουλία και το σύνολο της Αριστεράς που παλεύει για τα συμφέροντα της πληττόμενης νεολαίας και του λαού. Η τραμπούκικη επίθεση από 10-12 αναρχικούς σε 1 αγωνιστή και η χρήση άκριτης βίας και μάλιστα με μη μαζικούς όρους, καταλήγει να εξυπηρετεί τα σχέδια του κράτους (ακόμη κι αν δεν έχει αυτό το σκοπό), καθώς έχει και σαν αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση του κινήματος και την τρομοκράτηση του κόσμου του αγώνα. Τέτοιες λογικές εξυπηρετούν εντέλει εκείνα τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τόσα χρόνια προσπαθούμε να ανατρέψουμε.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει μέσα από ομάδες της αναρχίας. Πρόσφατα είναι τα περιστατικά που συνέβησαν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στην Αθήνα όπου αντίστοιχες ομάδες επιτέθηκαν με οργανωμένο τρόπο σε οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς, τραυματίζοντας κόσμο.

 

Να καταδικαστούν αυτές οι λογικές!

 

Σαν Ενωτική Πρωτοβουλία καταδικάζουμε αυτές τις λογικές και καλούμε τους φοιτητές να απομονώσουν αυτές τις ομάδες που καταφέρνουν με τη δράση τους να διασπούν το οργανωμένο κίνημα και να βάζουν φρένο στην προοπτική νίκης του πληττόμενου λαού. Καταδικάζουμε κάθε ομάδα που προσπαθεί στις πλάτες του συλλόγου φοιτητών να καλύψει τις προσθέσεις και τις πράξεις της μέσα σε οποιαδήποτε πορεία.

 

Καλούμε όποιον επιδικώκει τον οργανωμένο συντονισμό και την κοινή δράση στο κίνημα, ενάντια στην κυρίαρχη επίθεση και το κράτος και αντιλαμβάνεται τον αναταλτικό ρόλο αυτών των πρακτικών τέτοιων ομάδων να διαχωριστεί από αυτές και να τις καταγγείλει δημόσια.

 

Θα προστατεύουμε τα μέλη μας και κάθε μέλος του συλλόγου φοιτητών και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σαν Αριστερά ενάντια σε κάθε είδους αυταρχισμό και τρομοκρατία που σπέρνει το κράτος, αλλά και μακρία από όσους καταλήγουν να δρουν εντέλει προς την ίδια κατέθυνση με οποιονδήποτε τρόπο.


nffzzuD