Ενωτική Πρωτοβουλία

Η νεολαία διαλέγει στρατόπεδο. ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! | Ενωτική Πρωτοβουλία
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 ΙΟΥΝΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!


Ως Ενωτική Πρωτοβουλία ξεκαθαρίζουμε από την αρχή τη στάση μας λέγοντας πως η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν με κανένα τρόπο την ερχόμενη εβδομάδα από τα διλήμματα και τη τρομοκρατία που ήδη τα αστικά Μ.Μ.Ε., η Ε.Ε., τα κόμματα του κεφαλαίου και το παρακράτος στήνουν και να πάρουν θέση με το ΟΧΙ τους τη Κυριακή.

http://i.imgur.com/Xq4neiF.png

Πριν συνεχίσουμε την ανάλυσή μας γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει ΟΧΙ, θέλουμε να βγάλουμε τρία βασικά συμπεράσματα:

1) Η στάση των "θεσμών" (Ε.Ε.,Ε.Κ.Τ.,Δ.Ν.Τ.) όλα τα προηγούμενα χρόνια της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο τον αντιδραστικό τους ρόλο και ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό. Μάλιστα καταδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το μαύρο μέτωπο μόνο στόχο έχει τη ταπείνωση του ελληνικού λαού για τους αγώνες που έχει δώσει αλλά και το παραδειγματισμό συνολικά σε όποιον λαό θέλει να σηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη. 

2) Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποταγμένη στη λογική "ούτε ρήξη, ούτε υποταγή", όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια αλλά είχε ήδη συμφωνήσει στο μνημόνιο των 47 σελίδων. Οι "θεσμοί" παρόλα αυτά με τη πρότασή τους για επιπλέον μέτρα 2 δις φέρανε σε τέλμα τη διαπραγμάτευση, επειδή ακριβώς οι λαϊκές διαθέσεις έχουν δείξει την καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών. 

3) Το στρατόπεδο του "ΝΑΙ" συγκροτείται γοργά γύρω από το φόβο και την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας(κλείσιμο των τραπεζών κτλ) και το αναγνωρίζουμε αυτό, αλλά να ξεκαθαρίσουμε πως συγχρόνως σημαίνει υποταγή για πάντα στα μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη πλήρη εξαθλίωση.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ!

Μπορεί το δημοψήφισμα από πλευράς κυβέρνησης να τίθεται με θολό χαρακτήρα και ως διαπραγματευτικό χαρτί για την επόμενη μέρα αλλά για εμάς το ΟΧΙ σε αυτό το δημοψήφισμα θα είναι το πρώτο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στη πολιτική των μνημονίων και της Ε.Ε. και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για νέο γύρο συγκρούσεων, κινητοποιήσεων και παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα καθορίζοντας τις εξελίξεις.

http://i.imgur.com/i1Gntss.png

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία πιστεύουμε πως σε αυτή την ιστορική στιγμή η Αριστερά, ο κόσμος του αγώνα αλλά και ευρύτερα κομμάτια του λαού που πλήττονται από την κρίση πρέπει να συσπειρωθούν στη μάχη του ΟΧΙ, με στόχο να μην υπογραφεί καμία συμφωνία και να γίνει φανερή αμφισβήτησή τους στον ευρωμονόδρομο.

Σήμερα όποιος δεν διαλέγει τη πλευρά του ΟΧΙ αντικειμενικά είναι σαν να βάζει πλάτες στη συνολική λογική του "Μένουμε Ευρώπη". Ειδικότερα η νεολαία που έχει χτυπηθεί με το χειρότερο τρόπο από την κρίση και προδιαγράφεται ένα μαύρο μέλλον, με την ανεργία να είναι στο 60%, να οδηγείται στη μετανάστευση και να δουλεύει με μισθούς 400-500 ευρώ χωρίς δικαιώματα πρέπει να βγει στο προσκήνιο. 

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΥΡΩ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Χρειάζεται λοιπόν πιο πολύ από ποτέ να ανοίξει δυναμικά η κουβέντα για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, χωρίς μνημόνια, Ε.Ε., χρέος. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους εργαζομένους του Πολυτεχνείου Κρήτης. να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα ξεσπάσουν και τις συγκεντρώσεις στις πλατείες του επόμενου διαστήματος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΙΩΠΗ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟXI!

 

nffzzuD