Ενωτική Πρωτοβουλία

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

Αλληλεγγύη στους τρεις διαδηλωτές που συνελήφθησαν
την 25 Μαρτίου του 2012 στα Χανιά

extra_93081_ENTASHΤην Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 γίνεται η δίκη τριών συμπολιτών μας – διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου το 2012. Ένας από τους διαδηλωτές είναι ο Γ. Τζίμας, ενεργό μέλος του συλλόγου φοιτητών και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στην πόλη μας εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου που είχε βάλει τη χώρα στα Μνημόνια.

Οι αλεπάλληλες διώξεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας - της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων που δρουν ως εντολοδόχοι τους σπέρνοντας τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Είναι προφανές ότι τέτοιες διώξεις στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να παλεύει για το δίκιο του. Ειδικότερα, στρέφεται ενάντια σε αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από τις όποιες αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό είναι ένα ευθύ πλήγμα ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και το εργατικό κίνημα, τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητές και τη νεολαία, τις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες αγώνα, αντίστασης και αλληλεγγύης να πάρουν θέση και να παλέψουν, για να σταματήσει οι διώξεις σε βάρος των τριών διαδηλωτών.

Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε την αθώωση των τριών συμπολιτών μαςκαθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.

 

 

Καλούμε σε:

Συνέντευξη τύπου την Τρίτη 26 Μαΐου στις 13:00 στο εργατικό κέντρο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 26 Μαΐου στις 19:00 στην πλατεία δημ. Αγοράς.

Συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Μαΐου, ημέρα της δίκης, στις 11:00 στα δικαστήρια.

 

nffzzuD