Ενωτική Πρωτοβουλία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ την Παρασκευή στις 11.00 π.μ. | Ενωτική Πρωτοβουλία
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΡΑ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/5 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

20150514_143550Μετά από πέντε μήνες, τους οποίους η πρυτανεία κάνει τα στραβά μάτια και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών από την μία στο υπουργείο και από την άλλη στον επίτροπο, η διοίκηση του πολυτεχνείου Κρήτης συνεχίζει να μην παρέχει στους φοιτητές που το δικαιούνται, το επίδομα ενοικίου. Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη σύγκλητο από το σύλλογο φοιτητών, το παραπάνω πρόβλημα θίχτηκε από τους φοιτητές και η απάντηση της διοίκησης ήταν πως πλέον δεν θα μπορεί να δίνει το επίδομα σε αυτούς που το δικαιούνται έτσι απλά αλλά θα υποχρεούνται να κάνουν ανταποδοτική εργασία, όπως μας την παρουσίασαν, δηλαδή θα αναγκάζονται οι φοιτητές που το έχουν ανάγκη να δουλεύουν στο πολυτεχνείο μέχρι 40 ώρες τη βδομάδα για να παίρνουν το επίδομα. Αυτό το απαράδεκτο μέτρο, που στο τέλος με την πίεση του συλλόγου πήραν πίσω, το στήριζαν στο γεγονός ότι ο νόμος δεν προβλέπει να δίνονται χρήματα για αυτό το λόγο και ότι το υπουργείο δεν έχει να μας δώσει, την ίδια ώρα που το πολυτεχνείο Κρήτης βγαίνει στα καλύτερα της Ευρώπης και που δίνονται τόσα λεφτά σε ερευνητικά προγράμματα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα έτσι τις ανάγκες των φοιτητών.

Εμείς σαν Ενωτική Πρωτοβουλία καλούμε τους φοιτητές να μην μπουν στο δίλλημα, που θέτει η πρυτανεία, να επιλέξουν δηλαδή ανάμεσα στην αναμονή προς το υπουργείο μέχρι και στα ανταποδοτικά κριτήρια που θέτει σαν λύση η πρυτανεία καθώς αυτά θα αναγκάζουν τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη να δουλεύουν στο πολυτεχνείο.

Οι φοιτητές έχουμε περάσει με κόπους στο Πολυτεχνείο ώστε να σπουδάζουμε δημόσια και δωρεάν, όχι να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να μας παρέχουν τροφή και στέγη. Θα αγωνιστούμε μέσω των συλλόγων μας για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα: την παροχή του επιδόματος στέγασης χωρίς ανταποδοτικά κριτήρια και χωρίς την οποιαδήποτε κίνηση για την ένταξη επιχειρήσεων μέσα στο πολυτεχνείο αλλά με κρατική και μόνο επιχορήγηση.

Απαιτούμε από την πρυτανεία να πάρει ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και να κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρεθούν χρήματα άμεσα γιατί ήδη φοιτητές έχουν αρχίσει να φεύγουν από τα Χανιά καθώς δεν έχουν να πληρώσουν σπίτι για να μείνουν.

 

 

Ο εκβιασμός να μην περάσει!
Ούτε αναμονή για απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης,
ούτε ανταποδοτικά επδόματα!

Στέγαση και κανονικά επιδόματα για τους φοιτητές ΤΩΡΑ!

 

nffzzuD