Ενωτική Πρωτοβουλία

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ | Αρχιτεκτονικής Παρέμβαση – Ενωτική Πρωτοβουλία
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

Σήμερα Παρασκευή 8/5 πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονικής στον κοσμήτορα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σχολή.

 

Πιο αναλυτικά, ο σύλλογος διεκδίκησε την επέκταση της εξεταστικής ωστέ να διεξαχθεί σε φυσιολογικά χρονικά πλαίσια και σε ανθρώπινους ρυθμούς, καθώς και την εμβόλιμη εξεταστική για όλα τα έτη. Για το ζήτημα της εντατικοποίησης, ο σύλλογος εξέφρασε την ενταντίωση του στις υποχρεωτικές ενδιάμεσες παρουσιάσεις με βαθμολόγηση και ζήτησε να δεσμευτούν επίσημα όλοι οι καθηγητές ότι θα κατοχυρώνονται τα projects των μαθημάτων.

 

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης για περισσότερο προσωπικό για την ομαλότερη διεξαγωγή των μαθημάτων αλλά και την σωστή λειτουργία των cutter και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού καθώς και για την σταθερή λειτουργία αποθήκης αναλωσίμων υλικών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας για την εκπόνηση των εργασιών. Τέλος, ζητήσαμε περισσότερα δρομολόγια για να μπορούμε να μεταφερόμαστε κατά την διάρκεια της εξεταστικής, τονίζοντας όμως ότι θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα και σε μόνιμη βάση.

 

Ο κοσμήτορας της σχολής μας δέχτηκε με τα αιτήματα που αφορούσαν στην εξεταστική (επέκταση, εμβόλιμη, μεταφορές) και δεσμεύτηκε να τεθεί σαν θέμα στην ΓΣΤ ώστε να πάρουν απόφαση στήριξης και να την μεταφέρουν στην Σύγκλητο.

Για τα ζητήματα εντατικοποίησης (βαθμολογίες σε ενδιάμεσες παρουσιάσεις, κατοχύρωση project) και τις ανάγκες σε αναλώσιμα και προσωπικό, παρά τις αντιρρήσεις και κατόπιν πίεσης από πλευράς του συλλόγου, τελικά δέχτηκε το αίτημα μας να τεθεί επίσης στην ΓΣΤ.

 

Κατανοούμε ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην σχολή μας είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης στα πανεπιστήμια που επιβάλλουν κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ και της υποβάθμισης και διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Επιλέγουμε όμως να μην αποδεχθούμε την υπάρχουσα κατάσταση, να μην μειώσουμε τις διεκδικήσεις μας “στα πλαίσια του εφικτού” και να μην προσαρμόστουμε στις ανάγκες της αγοράς υιοθετώντας στάσης αναμονής, αλλά επιδιώκωντας να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μαζικούς,ανυποχώρητους αγώνες. Σε αυτήν την βάση, καλούμε και τη διοίκηση να τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

 

“ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ” ΤΕΛΟΣ!

Μέσα από το σύλλογο φοιτητών να παλέψουμε για τις ανάγκες μας!