Ενωτική Πρωτοβουλία

"ΕΞΩ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ" Απάντηση στην καταγγελία της ΔΑΠ | ΑΡ.ΠΑ.-Ενωτική Πρωτοβουλία
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

Την αριστερά και τους αγωνιστές δε θα αποκαλούν “φασίστες” οι φορείς του πραγματικού φασισμού στις σχολές.

Μια απάντηση της ΑΡ.ΠΑ. προς την καταγγελία της ΔΑΠ...

“Κόκκινο Φασισμό” αποκαλεί την ΑΡ.ΠΑ. σε καταγγελία της η νεοσύστατη ΔΑΠ στη σχολή μας με αφορμή τη γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής της προηγούμενης εβδομάδας. “Πιστή στις αξίες της” δηλώνει στο κείμενο της και θα συμφωνήσουμε. Πιστή στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στο “ακομμάτιστο” προσωπείο της, στην απαξίωση των γενικών συνελεύσεων και στην επίθεση σε ενεργά μέλη συλλόγων φοιτητών, σε αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς.

Ας αναφέρουμε την πραγματικότητα από τη δική μας σκοπιά...

Πριν τη διαδικασία η ΔΑΠ ζήτησε να καλεστεί Διοικητικό Συμβούλιο αιτούμενη να αυξήσει τις τοποθετήσεις της.Ως ΑΡ.ΠΑ. κάναμε σαφές ότι οποιαδήποτε πρόταση έχει κάποιος, οφείλει να τη θέτει στη γενική συνέλευση, στο όργανο που αποφασίζουν όλοι οι φοιτητές ισότιμα και παραπέμψαμε τη ΔΑΠ να κάνει το ίδιο. Θέση μας είναι ότι δε θέλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο να υποκαθιστά τον σύλλογο και τις διαδικασίες του. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες και τη γνώμη των φοιτητών! 

Στην αρχή της γενική συνέλευσης (στην οποία υπήρχε απαρτία ώστε να ξεκινήσει), η ΔΑΠ έθεσε εκβιαστικά προς το σύνολο του σώματος το δίλημμα “Ή δέχεστε να κάνουμε δύο τοποθετήσεις ή αποχωρούμε!” Από μεριάς μας, μειώσαμε τις τοποθετήσεις μας σε μία, ώστε να μπορούν να εκφράζονται ακόμη περισσότεροι φοιτητές μέσα στη γενική συνέλευση, κάτι που η ΔΑΠ δε δέχτηκε να κάνει από μεριάς της και έφυγε, κατηγορώντας το σώμα της γενικής συνέλευσης, το οποίο συνέχισε κανονικά τη διαδικασία χωρίς τα πέντε μέλη της ΔΑΠ.

Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΔΑΠ;

> Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει ότι αποτελεί τον κυρίαρχο εκφραστή της αντιδραστικής και αυταρχικής πολιτικής μέσα στις σχολές, καθώς αποστρέφεται και υπονομεύει τις συλλογικές διαδικασίες και οποιαδήποτε δράση του φοιτητικού κινήματος.

http://i.imgur.com/A57KTh2.jpg

> Είναι η παράταξη που επιδιώκει μόνο να κάνει επίδειξη δύναμης, ενώ παράλληλα στηρίζει κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις,την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις απολύσεις και τις περικοπές στα πανεπιστήμια, ενισχύοντας έτσι την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

> Οι δυνάμεις της ΔΑΠ τολμούν να μιλούν για δημοκρατία όταν λειτουργούν μέσα στη νύχτα, συναναστρέφονται με μπράβους και στα ιδρύματα όπου είναι πρώτη δύναμη τραμπουκίζουν και χτυπούν φοιτητές που εκφράζουν διαφορετική άποψη από αυτούς!

> Υποστηρίζουν τις πολιτικές που μας έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση, τα μνημόνια και την υποταγή στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, που συμφωνούν μέχρι και στη δίκη μέλους του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής που συμμετέχει στην ΑΡ.ΠΑ. και την Ενωτική Πρωτοβουλία, λόγω της παρουσίας του σε συλλαλητήριο ενάντια στα μνημόνια!

http://i.imgur.com/Zd290Ek.jpg

> Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ΝΔ, όταν εκφράζουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές μέσα στις σχολές, όταν έχουμε δει στελέχη τους αγκαλιά με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά.

http://i.imgur.com/nuGJJ2o.jpg

> Τολμούν να αποκαλούν φασίστες τους αγωνιστές, όταν οι ίδιοι σαν πολιτικός φορέας έχουν βρεθεί δράστες δολοφονίας στο παρελθόν (του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα), όταν οι κυβερνήσεις τους πάνε χεράκι-χεράκι με την Χρυσή Αύγη και όταν οι ίδιοι επιδιώκουν επανειλλημένα τα ΜΑΤ να καταστέλλουν τους αγώνες των φοιτητών.

http://i.imgur.com/7gd7Qcm.png http://i.imgur.com/oHTUvys.png

Οι πραγματικοί φασίστες δε χωράνε στο σύλλογο φοιτητών!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να μην μείνουν αδρανείς και να μην επιτρέψουν τέτοιες λογικές να υπάρχουν μέσα στον σύλλογο. Χρειάζεται τόσο να τους μαυρίσουμε στις φοιτητικές εκλογές, όσο πολύ περισσότερο όλοι οι φοιτητές να πάρουν θέση και να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις νοοτροπίες το επόμενο διάστημα, να ταχθούν στον δρόμο του αγώνα, να ζωντανέψουν τις γενικές συνελεύσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης.

Ως ΑΡ.ΠΑ. αυτό επιδιώκουμε πρώτα από όλα.
Συμβάλλουμε και δεν καπελώνουμε το σύλλογο.
Ενισχύουμε και δεν υποθάλπτουμε τη συλλογική πάλη.
Διεκδικούμε και κερδίζουμε μαζί με όλους τους φοιτητές που θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα και να αποκτήσουν ζωή και σπουδές με αξιοπρέπεια κι πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε!

http://i.imgur.com/AHhrgBX.png