Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα σε Πορεία - Απελευθέρωση των Συλληφθέντων - 10 Δεκέμβρη 2009
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

          Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής - Συνεχίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη!

 

          Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, η συμμετοχή της νεολαίας στις κινητοποιήσεις στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι πολύ πιο μαζική απ' ότι θα περίμενε οποιοσδήποτε. Αποτελεί τη συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων δεκάδων πανεπιστημίων και σχολείων εν όψει 17 Νοέμβρη , και δίνει μια μαχητική απάντηση στην πολιτική της τρομοκράτησης, της λιτότητας, της επίθεσης στα δικαιώματα εργαζομένων και φοιτητών που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι εκφραστές του.

          Εδώ και μέρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει δημιουργήσει ένα κύμα τρομοκρατίας και καταστολής με μπροστάρη τον υπουργό Μ. Χρυσοχοίδη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ενάντια σε χιλιάδες αγωνιστές που επέλεξαν να κατέβουν στο δρόμο ένα χρόνο μετά τον ξεσηκωμό της νεολαίας. Παρόλα τα σχέδια όμως της νέας κυβέρνησης, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της Ελλάδας την Κυριακή και τη Δευτέρα διαδηλώνοντας για την καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, για τη διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας.

          Η κυβερνητική προσπάθεια διαρκούς εκφοβισμού της νεολαίας με την καταπάτηση του ασύλου, την εντονότατη παρουσία της αστυνομίας και την αναίρεση στην πράξη του στοιχειώδους δικαιώματος στην διαδήλωση, συνοδεύτηκε και από τις ρητές κυβερνητικές εντολές για αστυνομική βαρβαρότητα. Συνοδεύτηκε από τον κατακλυσμό των κέντρων των πόλεων από ΜΑΤ, από την προληπτική καταπάτηση του ασύλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τους τόνους των χημικών, από το βαρύτατο τραυματισμό της διαδηλώτριας Α. Κουτσουμπού από άνδρες της ομάδας Δ, από την αναίτια κράτηση διαδηλωτών και άλλων πολιτών, από σωρεία συλλήψεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος καθώς και εδώ στα Χανιά! Όπου η αστυνομία, μετά από μια πρωτοφανή για τα μέχρι τώρα δεδομένα των Χανίων, επίθεση ενάντια στη διαδήλωση της Δευτέρας, της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι της αποτελούταν από μαθητές, προέβη σε πέντε προσαγωγές διαδηλωτών και στη σύλληψη των δύο, εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος μαθητής και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρητης!

          Αυτή η επιχείρηση σχεδιάζεται από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποκαλύπτει την αντιδραστική πολιτική της νέας κυβέρνησης και τα σχέδια που επιφυλάσσει για τους φοιτητές και τους εργαζομένους. Δείχνει τη διαρκή ανάγκη και προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε εκδήλωσης αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Πόσο μάλλον σήμερα, που εν μέσω κρίσης, το κεφάλαιο επιδιώκει να εφαρμόσει όλους τους αντιδραστικούς νόμους σε εκπαίδευση και εργασία με σκοπό το ποιοτικό βάθεμα στην υπέρβασή της. Πράγμα το οποίο βρίσκει αντίκρισμα και μέσα στο ίδρυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο η πλειοψηφία των καθηγητών, με επικεφαλής  τον πραξικοπηματικά εκλεγμένο πρύτανη Γρυσπολάκη, συνεχίζει να καταγγέλλει τις κινητοποιήσεις του συλλόγου φοιτητών και να καταδικάζει  το φοιτητικό κίνημα εν γένει.

          Ωστόσο, “με καμία κυβέρνηση” δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη νεολαία την οποία θα τη βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Ο κόσμος του Δεκέμβρη βρίσκεται εδώ και θα βρίσκεται εδώ όσο οι πολιτικές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ συνεχίζουν να επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων και των φοιτητών και να “ασελγούν” στα όνειρά τους.  

          Ένα χρόνο πριν μια ολόκληρη γενιά χάραξε στη συλλογική της μνήμη εμπειρίες απίστευτα δυνατές. Εμπειρίες οι οποίες γεννήθηκαν από τις τεράστιες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της νεολαίας και ειδικά στους μαθητές και τους νέους εργαζομένους. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, η νεολαία καλείται να έρθει σε κάθετη ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της. Καλείται να παλέψει μέσα από ένα κίνημα ανατροπής, βασιζόμενο στις γενικές συνελεύσεις και τους πολιτικούς στόχους που το ίδιο έχει θέσει. Καλείται να κατέβει στους δρόμους, να διεκδικήσει τα όνειρά της και να δώσει τις νέες μάχες που έρχονται.

                   Και όπως όλα δείχνουν... είναι έτοιμη να το κάνει!

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ 18:00

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

[ Top ]