Ενωτική Πρωτοβουλία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΑΚ
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΗ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Με απόφαση του πρύτανη Φορτσάκη και της κυβέρνησης, η Νομική Σχολή Αθηνών έχει κλείσει από Τετάρτη βράδυ, μέχρι τη Δευτέρα του Πολυτεχνείου, με κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει τη σχολή.

Την ώρα που ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής μετά από 5 βδομάδες αγωνιστικών αποφάσεων και κινητοποιήσεων είχε πάρει από χτες νέα απόφαση για κατάληψη και εκδήλωση την Παρασκευή 3/11, ζητώντας ψωμί, παιδεία, ελευθερία στο σήμερα, οι πρυτανικές αρχές, όπως πάντα καλά προετοιμασμενες απέναντι στη δράση του Φοιτητικού Κινήματος, κλείνουν τη σχολή μια μέρα νωρίτερα, προσπαθώντας στην πράξη να ακυρώσουν την απόφαση του Φ.Σ Νομικής. Και όχι απλά κλείνουν τη σχολή, αλλά στέλνουν και 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ(!) για να την "προστατεύσουν" από τον εχθρό, τους φοιτητές και την κοινωνία.

Μερικές εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής Σχολής που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από τη σχολή τους δέχθηκαν 2 φορές την άγρια επίθεση των ΜΑΤ που είχε καλέσει ο «Πρύτανης»-διοικητής κ. Φορτσάκης. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός φοιτητών στο κεφάλι από την επίθεση των ΜΑΤ.

Παράλληλα, το καθολικό κλείσιμο του κτιρίου της ΝΟΠΕ αποκλείει τη δυνατότητα από το ΦΣ του Πολιτικού να διεξάγει τη συνέλευσή του όπως είχε προγραμματίσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το ΦΣ της ΑΣΟΕΕ αφού εκτός της Νομικής ΜΑΤ και λοκ άουτ επιστρατεύτηκαν για όλες τις σχολές του κέντρου και την Πρυτανεία. Αντίστοιχα, στο ΠΑΜΑΚ, σήμερα, ημέρα γενικής συνέλευσης, ο πρύτανης Ζαπράνης έδωσε εντολή να κλείσουν οι αίθουσες ώστε να μη γίνει η διαδικασία του συλλόγου και σε περίπτωση που παραβεί κάποιος αυτή την απόφαση, θα φέρει τα ΜΑΤ.

Αυτές οι ενέργειες τους συνδέονται άμεσα με την απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου την οποία αντιπαλεύουν οι φοιτητές. Οι πρυτάνεις εφαρμόζουν το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη», γι αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, καταστρατηγούν το άσυλο με βάση το νόμο πλάισιο και εντείνουν το χτύπημα των φοιτητικών αγώνων. Ρόλο σ’ αυτό έχουν και τα αστικά ΜΜΕ που κάνουν ότι μπορούν για να στρέψουν το λαό ενάντια στο μαθητικό το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν την προκλητική επίδειξη αυταρχισμού που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να μπολιάσει στους φοιτητές τον φόβο του χωροφύλακα.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΣΑΚΗ, ΚΑΘΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ!


  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!

 

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ