Ενωτική Πρωτοβουλία

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Η χρονιά αρχίζει διαλυτικά...ας συγκροτηθούμε! Τετάρτη 8/10 | 13:00 | Α2
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του ακαδημαϊκού έτους , όλοι μας έρχομαστε αντιμέτωποι με τα οξυμένα προβλήματα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Προβλήματα, τα οποία αποτελούν έκφανση της συνολικότερης επίθεσης που εξαπολύεται από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικότερα στην κοινωνία.

Από την έλλειψη αιθουσών μέχρι και τις διαγραφές φοιτητών, από την ιδιωτικοποίηση των γηπέδων του Πολυτεχνείου μέχρι τους αντιδραστικούς Οργανισμούς και τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, το σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης πλήττει την πλειοψηφία των φοιτητών δυσχεραίνοντας έτσι όλο και περισσότερο τις σπουδές τους και καθιστώντας το μέλλον τους αβέβαιο. Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο να βλέπουμε συμφοιτητές μας να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αφού το ίδρυμα δεν καλύπτει τις ανάγκες σίτισης και στέγασης, στερώντας το δικαίωμα στη «δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

Ταυτόχρονα, όσοι καταφέρνουν να συνεχίσουν, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σχολών. Το πλαίσιο σπουδών στο οποίο εντάσσονται οι φοιτητές σήμερα περιλαμβάνει εξαντλητικά projects και προαπαιτούμενα μαθήματα και όλα αυτά με όριο φοίτησης τα ν+2 έτη, εντείνοντας έτσι την εντατικοποίηση.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα που μας επιβάλλεται δεν είναι και ούτε πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αποδεκτή. Δεν αποδεχόμαστε τις σπουδές που θέλει το κεφάλαιο να έχουμε σήμερα,δεν αποδεχόμαστε την ανεργία και την εξαθλίωση αύριο. Μέσα από τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, και μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, αντιστεκόμαστε στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η γενιά μας και παλεύουμε για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Συζητάμε, οργανώνουμε και αποφασίζουμε την δράση μας μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Φοιτητών. Το περιβάλλον που επιτρέπει στους φοιτητές να συζητούν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους για ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους, είναι οι διαδικασίες του συλλόγου. Διαδικασίες στις οποίες οφείλουν και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές, εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη τους. Κρίνεται αναγκαία να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρώτη συνεδρίαση του Συλλόγου Φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος, προκειμένου να αποφασίσει πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.


Καλούμε όλους τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτηςστην πρώτη Γενική Συνέλευση

του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών στις 8/10 στο Ξύλινο Αμφιθέατρο (Α2) στις 13:00

nffzzuD