Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα για την συνέλευση ΗΜΜΥ 27/2 - 25 Φεβρουαρίου 2013
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

>> Κατέβασε το pdf.

Η πανελλαδική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου έδειξε την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας εξωτερικού αλλά και εσωτερικού (τρικομματική κυβέρνηση), ΕΕ και Δ.Ν.Τ και έδειξε το δρόμο του αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της. Η επιστροφή στο προσκήνιο του λαϊκού παράγοντα έρχεται να σφραγίσει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ώστε εργαζόμενοι και φοιτητές να σπάσουν την ιδεολογική τρομοκρατία του δημοσίου χρέους και να συγκρουστούν συνολικά με αυτήν την πολιτική που έχει οδηγήσει μια τεράστια πληττόμενη πλειοψηφία να βρίσκεται σήμερα στα όρια της επιβίωσης.

Ο αγώνας αυτός μεταφέρεται και στο χώρο της εκπαίδευσης στον οποίο μεταφράζεται κυρίαρχα στην μάχη για ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου. Ένας νόμος ο οποίος είναι η επιτομή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και έχει σαν σκοπό να κατακερματίσει τον όρο πτυχίο και να εντείνει ακόμα πιο πολύ τους ρυθμούς σπουδών των φοιτητών.

Η εντατικοποίηση αυτή παρουσιάζεται σε πολύ έντονο βαθμό στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών όπου ο φοιτητής που μπαίνει στο τμήμα έχει όριο σπουδών τα 7 χρόνια (ν+2), ενώ ο μέσος όρος φοίτησης είναι τα 7,8 χρόνια. Παράλληλα για να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του πρέπει να βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση από εργαστήρια, projects με deadlines έχοντας και προαπαιτούμενα μαθήματα στα οποία πρέπει να επιτύχει αν θέλει να δηλώσει άλλα αντίστοιχα (αλυσίδες ). Και όλα αυτά, στο φόντο μιας εργασιακής προοπτικής που σφραγίζεται από την ανεργία και την ανασφάλεια. Πόσο μάλλον εν καιρώ κρίσης όπου οι συνθήκες διαβίωσης του σε μια επαρχιακή πόλη όπως τα Χανιά δυσκολεύουν οικονομικά την οικογένεια του.

Λόγω της κατάστασης αυτής είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των φοιτητών στα πλαίσια των συλλόγων τους και με όπλο τις γενικές συνελεύσεις, μόνο μέσα από τις οποίες μπορούν να μετρήσουν υλικές νίκες και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

Οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη μέσα στη νεολαία έρχονται να τσακίσουν την ηττοπάθεια που θέλει τους νέους σήμερα να σπουδάζουν με σκυμμένο το κεφάλι και να είναι ικανοποιημένοι δουλεύοντας με 300 ευρώ, να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και απογοήτευσης και να δώσει ελπίδα ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα καταλήξουν να ψάχνουν την μοίρα τους στο εξωτερικό αλλά θα κάτσουν εδώ με πείσμα και κόπο να φτιάξουν τον κόσμο που ονειρεύονται.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΜΜΥ 27/2

Αιθ. : Β1001     ΩΡΑ 13:00

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ