Ενωτική Πρωτοβουλία

Ανακοίνωση για τα Γεγονότα της 25ης Μαρτίου
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

64 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ – Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

 

     Σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας παρέλασε η οργή, η αγανάκτηση, ο θυμός απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που στέλνει τη νεολαία στην ανεργία και την κοινωνία στην εξαθλίωση. Χιλιάδες κόσμου κατεβηκαν στον δρόμο όχι για να δούν την παρέλαση αλλά για να εκφράσουν την απέχθεια τους στους επισήμους, στους πολιτκούς που στηρίζουν αυτή την σάπια πολιτική.

     Έτσι και στα Χανιά πλήθος κόσμου κατα την ώρα της παρέλασης φώναξαν συνθήματα, γιούχαραν τους επισήμους και καλούσαν τον κόσμο σε εξέγερση. Απέναντι τους είχαν τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν δημιουργήσει υγειονομική ζώνη γύρω απο τους επισήμους. Τα ΜΑΤ και η ασφάλεια είχαν αποκλείσει πολλούς δρόμους, έκαναν συνεχώς ελέγχους σε κόσμο και φοιτητές και η κατάσταση θύμιζε κατα πολύ ημέρες χούντας. Κατα την διάρκεια της παρέλασης, μερίδα διαδηλωτών μπήκε στο δρόμο για να διαδηλώσει. Τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών κατεβηκαν στον δρόμο με σκοπό να φωνάξουν συνθήματα και να ενωθούν με τον κόσμο που διαδήλωνε. Εκείνη την στιγμή η πορεία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρείς διαδηλώτες. Ένας από αυτούς μέλος του Συλλόγου φοιτητών, ένα μέλος από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών και ένας καθηγητής.

     Σαν να μην έφτανε αυτό και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, οι δυνάμεις καταστολής δεν αρκέστηκαν στο να ακολουθήσουν τον κόσμο που συνέχισε την πορεία αλλά επιτέθηκαν απρόκλητα σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πέραν της επίθεσης η αστυνομία, με την ευγενική χορηγία της Χ.Α., προέβησαν σε πάνω από 60 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες έγιναν σε μέλη του συλλόγου φοιτητών πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τέτοιες εικόνες ωμής βίας και καταστολής θα γίνουν καθημερινότητα για τον κόσμο του αγώνα. Οι συλλήψεις έγιναν μόνο και μόνο επειδή αυτά τα άτομα αποφάσισαν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην χούντα, έγινε επειδή αποφάσισαν να δείξουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης. Η κατάσταση που ζήσαμε την 25η Μάρτη στα Χανιά ξεπέρασε κάθε όριο και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει η χούντα της συγκυβέρνησης.


Μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν για την προδοτική στάση που κράτησαν οι υπόλοιπες δυνάμεις του Συλλόγου Φοιτητών


 

     Οι δυνάμεις του ΜΑΣ επέλεξαν να ακολουθήσουν την γραμμή του ΚΚΕ και να καταγγείλουν τις κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου. Δηλαδή αποφάσισαν για άλλη μια φορά να σταθούν απέναντι στην αυθόρμητη οργή που έδειξε ο κόσμος. Και όλα αυτά διότι φοβούνται το πολιτικό κόστος που θα έχει το κόμμα τους εν όψη των εκλογών. Άραγε τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια ''κομμουνιστική'' δύναμη που φοβάται ακόμα και την σκιά της; Που φοβάται να αναμειχθεί με τον κόσμο και να πολιτικοποιήσει την δράση του; Τι να περιμένει κανείς απο το ΜΑΣ και τους συνδικαλιστες του που δεν ήρθαν ούτε έξω απο το αστυνομικό μεγαρο για να δείξουν την αλληλεγγυη τους στους συλληφθεντες; Η απάντηση είναι ότι για άλλη μια φορά το ΜΑΣ έδειξε ότι δεν είναι ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής.

     Οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ επέδειξαν για αλλη μια φορά πόσο επαναστάτες είναι στα λόγια. Ενώ σε ΔΣ του Συλλόγου είχαν σταθεί υπέρ των κινητοποιήσεων την 25η Μαρτίου, δεν φάνηκαν πουθενά. Ούτε στην πορεία αλλά ούτε και στο αστυνομικό μέγαρο για να ζητησουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τους ''σοσιαλιστές''. Κάθε τέτοια κίνηση τους πρέπει να ανοίγει τα μάτια στους φοιτητές. Γιατί είναι αυτοί που σε ένα μηνα θα ζητανε την ψήφο των φοιτητών στις φοιτητικες εκλογές λέγοντας ότι είναι αγωνιστές. Αγωνιστες στα λόγια μπορεί να είναι, αγωνιστές στην πράξη όχι.

     Σαν Ενωτική Πρωτοβουλία επιδοκιμάζουμε την αντίδραση και την αγανάκτηση που έδειξε για άλλη μια φορά ο λαός. Επιδοκιμάζουμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τους μαθητές, τους φοιτητές και του συνταξιούχους που γιούχαραν τους επισήμους. Πλέον είναι ξεκάθαρο. Οι πάνω είναι αδύναμοι. Επιστρατεύουν όλες τις αστυνομικές δυνάμεις για να μας τρομοκρατήσουν. Μετατρέπουν τις παρελάσεις σε σκηνικό πολέμου για να σώσουν τους επισήμους. Είναι όμως αδύνατο να μας σταματήσουν. Δεν τρομοκρατούμαστε πλέον γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είμαστε πεισμένοι ότι μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε την συγχρονη χούντα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον και θα το κάνουμε. Δηλώνουμε ξεκάθαρα σαν Ενωτική Πρωτοβουλία και αντικαπιταλιστική Αριστερά ότι δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα φοβηθούμε. Σε κάθε μάχη θα είμαστε εκεί, σε κάθε αγώνα του λαού θα δίνουμε δυναμικό παρόν.


Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

[ Top ]