Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα σε Ανοιχτό Συντονιστικό Συλλόγου Φοιτητών - 13 Γενάρη 2010
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει πανελλαδικά το ζήτημα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ-  με σκοπό να το ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ, σταματώντας κάθε κοινωνικό αγώνα που προστατεύεται απο αυτό, και συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ, την ίδια ώρα που ο -πιστός σε κάθε αντιδραστική κυβέρνηση- πρύτανης Γρυσπολάκης  επιτίθεται στο άσυλο εισβάλλοντας στο κτίριο Παπαδοπέτρου  μαζί με την αστυνομία μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, εν απουσία των φοιτητών, οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ- πιστές στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και στο έργο τους να καταργήσουν το άσυλο, πιστές και στον παράνομο πρύτανη Γρυσπολάκη να υλοποιήσει το σχέδιο τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης- κάνουν οτι περνάει απο το χέρι τους στην ίδια κατεύθυνση κατάργησης του ασύλου: ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 13/01/2010 οι δύο παρατάξεις, παρα την πίεση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και την αναγκαιότητα για την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης πριν την εξεταστική, ώστε να πάρει απόφαση ο σύλλογος όσον αφορά τα ζητήματα του κτιρίου Παπαδοπέτρου και της προστασίας του ακαδημαϊκού ασύλου,  αρνούνται ψηφίζοντας ΚΑΤΑ του να συζητήσουν οι φοιτητές, ΚΑΤΑ του να πάρει θέση ο σύλλογος απέναντι σε τόσο σημαντικά ζητήματα, την ίδια στιγμή που κάθε φερέφωνο της κυβέρνησης, κάθε παράνομος πρύτανης, ο κάθε υπουργός ή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΛΑΟΣ, παντώς τύπου δημοσιογράφοι και προβοκάτορες παίρνουν θέση παρελαύνοντας στα ελληνικά κανάλια, διασύροντας και καταγγέλοντας την ύπαρξη ακαδημαϊκού ασύλου- αλλά πολύ περισσότερο την ύπαρξη κοινωνικών αγώνων μέσα σε αυτό. Οι φοιτητές και οι πολίτες της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν τον πρώτο λόγο στο ζήτημα του ασύλου και για να τον εκφράσουν έχουν τα όργανα τους: τις γενικές συνελεύσεις. Οι δυο παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, μαζί με την συναίνεση της ΑΝΑΦ, αρνούνται το κατοχυρωμένο δικαίωμα των φοιτητών να συζητάνε και να αποφασίζουν στη Γενική Συνέλευση, ψηφίζοντας τελικά ΚΑΤΑ στην διεξαγωγή συνέλευσης φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

 

Καταρχήν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φοιτητικού κινήματος πανελλαδικά και των φοιτητών  στο ίδρυμά μας να συζητούν και να αποφασίζουν όσον αφορά οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα προκύπτει που τους αφορά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ζήτημα: το κτίριο Παπαδοπέτρου που κατακτήθηκε με αίμα την 1/6/2006, και το Ακαδημαϊκό Άσυλο που κατακτήθηκε με αίμα τον Νοέμβρη του '73.

 

Το κτίριο Παπαδοπέτρου που στέγαζε τόσα χρόνια το σύλλογο φοιτητών του Πολυτεχνείου, το φοιτητικό κίνημα στα Χανιά, τους ευρύτερους αγώνες της Χανιώτικης Κοινωνίας, τις πολιτιστικές, επιστημονικές και πολιτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις δεκάδων χώρων, φορέων και συλλογικοτήτων των Χανίων, τις πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ μεσα στα Χριστούγεννα απο τον πρύτανη της βίας Γρυσπολάκη μαζί με την βοήθεια της Ασφάλειας Χανίων. Τα πράγματα και ο εξοπλισμός μεγάλης αξίας του Συλλόγου Φοιτητών, της θεατρικής ομάδας, της ομάδας ΕΛ/ΛΑΚ και πολλών άλλων ΚΛΑΠΗΚΑΝ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστο σημείο ή πετάχτηκαν. Ο μόνος ελεύθερος χώρος στα Χανιά ο οποίος δεν ήταν κατειλλημένος απο επιχειρήσεις και εμπορευματικά συμφέροντα αλλά ελεύθερος σε όλους τους φοιτητές και τους πολίτες των Χανίων επιχειρείται να καταργηθεί ακριβώς γιατί αντιπαραθέτει έναν άλλο πολιτισμό, μια άλλη κουλτούρα διαλόγου και συνολικά ένα άλλο σχέδιο απέναντι στην επίθεση που υλοποιούν κυβερνήσεις και Γρυσπολάκης όσον αφορά τη ζωή μας στο πανεπιστήμιο και στην εργασία.

 

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και οι πολιτιστικές ομάδες πιστεύουμε πως δεν θα αφήσουν αναπάντητη την παράνομη κίνηση του παράνομου πρύτανη Γρυσπολάκη, κάνοντας ότι περνάει απο το χέρι τους για την επανα-χρησιμοποίηση του κτιρίου και αυτών που το κτίριο πρεσβεύει για τον κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό χαρακτήρα του Πολυτεχνείου και της πόλης των Χανίων. Για αυτό καλούμε σε ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ για το ζήτημα του κτιρίου Παπαδοπέτρου και της υπεράσπισης του ασύλου, στην κατεύθυνση όλων των τελευταίων αποφάσεων των γενικών μας συνελεύσεων, και στην κατεύθυνση υπεράσπισης της δημοκρατίας μέσα στο ίδρυμα που βάλλεται απο παντού. Καλούμε όλους τους φοιτητές, συλλογικότητες, παρατάξεις και τις πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου στο Συντονιστικό ώστε να συζητηθεί η περαιτέρω δράση του Συλλόγου πριν έρθουμε προ τετελεσμένων γεγονότων λόγω της εξεταστικής περιόδου.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ- 13.00- ΞΥΛΙΝΟ

 

                                                                                        ενωτική πρωτοβουλία

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

 

[ Top ]