Ενωτική Πρωτοβουλία

Ανακοίνωση Συνονιστικού Χανίων-Ηρακλείου - 19 Σεπτέμβρη 2011
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

>> Κατεβάστε το .doc 


 

     To καλοκαίρι που πέρασε ήταν πυκνό σε γεγονότα με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, και των εφαρμοστικών νόμων, την ελληνική οικονομία σε ελεύθερη πτωση και την ανεργία να έχει φτάσει το 20% διαφαίνεται ότι η χώρα έχει μπεί σε τροχιά χρεωκοπίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρασε απο την πίσω πόρτα ένα νομοσχέδιο που δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα του πανεπιστημίου αλλά θα είναι μια συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και επιταγών του μνημονίου ως ακόμα μια προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης. Σ'αυτό το κλίμα στη ΔΕΘ, η οποία σφραγίστηκε απο τη δήλωση του ΓΑΠ ότι “θα αγωνιστεί ώστε να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια”, στη πόλη της θεσσαλονίκης συντελούνταν ένα πραγματικό όργιο καταστολής εις βάρος χιλιάδων διαδηλωτών που για μια άλλη φορά απέδειξαν το πόσο απονομιμοποιημένη και αδιέξοδη είναι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Με την ένωση των ''υπεύθυνων '' δυνάμεων της χώρας, περνάμε σε μια νέα συμμαχία που έρχεται να διαχειριστεί το αδιέξοδο του χρέους και της χρεωκοπίας, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τις τελευταίες εναλλακτικές του συστήματος.

 

     Στα νέα μέτρα που επιβάλουν διαρκώς η Ε.Ε , το ΔΝΤ , η ΕΚΤ και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συμμάχους της, ΝΔ και ΛΑΟΣ , έρχεται να προσθεθεί η μεταρρύθμιση-τομή στην παιδεία.

     O νέος νόμος πλαίσιο συνθέτει ένα πανεπιστήμιο πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες τις αγοράς και της εποχής που ζούμε. Άλλωστε, η υπουργός Παιδείας με πρόσφατες δηλώσεις της είπε ότι ''κάθε μεταρρύθμιση απαντά στις ανάγκες της εποχής της''. Αυτό ακριβώς κάνει και αυτή η μεταρρύθμιση. Η εποχή της οικονομικής κρίσης έχει ανάγκη από εξειδικευμένους εργαζομένους χωρίς επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένους με γνώσεις που θα έχουν ημερομηνία λήξης (ανάλογα με τις ανάγκες τις αγοράς). Έχει ανάγκη από πανεπιστήμια τα οποία θα διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις επιταγές των επιχειρήσεων. Πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που θα δίνουν δάνεια, θα διαγράφουν φοιτητές και θα έχουν και μια ανάλογη διοίκηση από managers. Πανεπιστήμια τα οποία δε θα δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης καμίας συλλογικής διαδικασίας στο εσωτερικό τους (συνελεύσεων και άλλων πολιτικών δραστηριοτήτων). Εμείς, θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο, στο οποίο η έρευνα και η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των φοιτητών και της εργατικής τάξης. Τέλος, η κατάργηση του ασύλου και του αυτοδιοίκητου, όπως ακριβώς έγινε και στη χούντα, δείχνει ότι η κυβέρνηση φοβάται το άσυλο και την ανάπτυξη αγώνων μέσα σε αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το καταργήσει.

 

ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 

     Ένα φοιτητικό κίνημα που με προμετωπίδα την ανατροπή του νόμου, θα δίνει απαντήσεις συνολικότερα στα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα. Ένα πύρινο κίνημα από μια φοιτητική νεολαία που θα πρέπει να καταφέρει να έρθει σε σύνδεση με τις διεργασίες των πλατειών του προηγούμενου διαστήματος, να βρεθεί στο δρόμο με εκείνες τις δυνάμεις της εργασίας που αποτελούν πραγματικές φωνές αντίστασης στους εργασιακούς χώρους στους δρόμους. Σκοπός του είναι η ανατροπή του νόμου πλαίσιο και να καταφέρει να βάλει ζητήματα άμεσης πάλης, όπως, να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της.Μέσα απο τις καταλήψεις παλεύουμε για Αμεση αποδέσμευση-ανυπακοή-απεμπλοκή απο την επιτήρηση και τις επιταγές της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ .Να σταματήσει να πληρώνει ο λαός το χρέος για να εξασφαλίσει λεφτά για υγεία-παιδεία και ασφάλεια.Απαιτούμε, Εναιαία πτυχία με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά διακιώματα σε αυτό-Το πτυχίο ως μοναδική προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά.Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-συγγράμματα. Το φοιτητικό κίνημα με συνεχείς καταλήψεις-συνελεύσεις-διαδηλώσεις θα παλέψει για μία δημόσια και δωρεάν παιδεία,για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, την εργασία αλλά και την αξιοπρεπή ζωή για να ανατρέψουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα στη χρωκοπία και το λαό στη πλήρη εξαθλίωση. Να αποτελέσουμε κομμάτι του κόσμου στις πλατείες, να συνδεθούμε με τους μαθητές, τους ανέργους και τα σωματεία των εργαζομένων και να ενωθούμε με τον αγώνα του υπόλοιπου λαού στους δρόμους, δίνοντας απο κοινού τον αγώνα για τη δημοκρατία, αποτελώντας τη θρυαλλίδα για ευρύτερες κοινωνικές αναταράξεις με στόχο να τους ανατρέψουμε!

     Καλούμε όλους τους Συλλόγους φοιτητών να αντισταθούν σ'αυτό το νόμο-έκτρωμα και να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις, να συντονιστούν μαζί μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 22/9 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

 

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Χανίων και Ηρακλείου

[ Top ]