Ενωτική Πρωτοβουλία

Ανοιχτή συζήτηση με Πρυτανεία για θέματα Μέριμνας 8 Μάρτη 2011
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/03

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/03 ΣΤΗ 13:00 ΣΤΟ Α2

 

      Είναι απο τις λίγες φορές, ιστορικά, που η επίθεση του κεφαλαίου είναι τόσο μεγάλη και παράλληλα τόσο συνολική. Συνολική γιατί χτυπάει όλους τους τομείς της ζωή μας. Απο την πλήρη υποταγή του σχολείου στις ανάγκες τις αγοράς, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης μέχρι και τις σκληρές αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μετατρεψει την κρίση του συστήματος σε ευκαρία δημιουργίας πιο κερδοφόρων καταστάσεων για αυτό. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που γίνονται συζητήσεις για ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυξάνονται τα εισιτηρία στις δημόσιες συγκοινωνίες. Τείνει να εδραιωθεί μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει τίποτα δωρεάν και δημόσιο και θα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τα πάντα.

      Μια κατάσταση η οποία είναι εδραιωμένη και στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και γενικότερα σε όλα τα Πανεπιστήμια. Αν κάποτε μιλoύσαμε για δωρέαν τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην οποία υπήρχε φοιτητική μέριμνα και δωρεάν παροχές στους φοιτητές (πχ δωρεάν σίτιση, μετακινήσεις), πλέον αυτό είναι κάτι το οποίο ανήκει στο παρελθόν. Κάτι το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό είτε απο τις τιμές των εισιτηρίων του λεωφορείου, είτε απο τις υψηλές τιμές στο φαγητό της λέσχης.
Μέσα στο κλίμα της συνεχόμενης επίθεσης απο πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, νέα δυναμικά κινήματα ξεπηδούν συνεχώς με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Απο το μαζικό κίνημα του “δεν πληρώνω”, μέχρι τις μεγάλες απεργίες των γιατρών και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που ξεσηκώνονταν για δημόσια δωρεάν υγεία και δωρεάν μετακινήσεις αντίστοιχα. Είναι η στιγμή που πρέπει και στο Πολυτεχνείο Κρήτης να διεκδικήσουμε βασικά διακαιώματα μας όπως είναι οι δωρεάν μετακινήσεις, η δωρεάν σίτιση και η επιστροφή του επιδόματος ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια. Είναι σημαντικό να δωθούν αυτοί οι αγώνες για να καλυτερεύσει η καθημερινότητα του κάθε φοιτητή αλλά παράλληλα θα πρέπει να συνδέονται με την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την διαγραφή του χρέους, καθώς οι διεκδικήσεις έχουν αντικειμενικά όρια εν μέσω αυτής της κατάστασης.

      Με αυτά ακριβώς τα αιτήματα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών βρέθηκαν σήμερα στην σύγκλητο και έθεσαν προς συζήτηση τα παραπάνω αιτήματα τα οποία έχουν προκύψει απο δεκάδες συνελεύσεις. Η ενημέρωση που έγινε απο την πρυτανεία ήταν οτι αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΚΤΕΛ Χανίων ώστε να βελτιωθεί η σύμβαση που υπάρχει. Τελικά αποφασίστηκε να υπάρχει ανοιχτή συζήτηση με την πρυτανεία την Τρίτη 8/03 για θέματα φοιτητικής μέριμνας. Είναι κομβικής σημασίας να παρευρεθεί μαζικά ο Σύλλογος, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε νίκες σε θέματα φοιτητικής μέριμνας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/03

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/03 ΣΤΗ 13:00 ΣΤΟ Α2