Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα σε Συνέλευση ΗΜΜΥ 2 Μάρτη 2011
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις


>> Κατεβάστε το .doc        >> Κατεβάστε το .pdf


 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΜΜΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ, 13:00, ΑΙΘΟΥΣΑ Β1.001

 

     Το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα μας και η αντεργατική επίθεση που την ακολούθησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα η ειδική μορφή που παίρνει αυτή η επίθεση ακούει στο όνομα του μνημονίου και της κοινοβουλευτικής “χούντας” που έχει εγκαθιδρυθεί από το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μέσα στη δίνη της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της άμεσης και έμμεσης μείωσης των μισθών, της αναίρεσης κοινωνικών παροχών και κατακτήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της εκτίναξης της ανεργίας διαμορφώνεται ένα ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης και αμφισβήτησης που φουντώνει τους αγώνες που δίνουν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι.

     Κομμάτι αυτής της επίθεσης αποτελεί και η προσπάθεια καταστρατήγησης κάθε δημόσιου- κοινωνικού αγαθού. Με πρόσχημα την περιστολή των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταργεί επί της ουσίας το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε κρίσιμους τομείς όπως παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρούμε εξωφρενικές αυξήσεις, των εισιτηρίων στα Μ.Μ.Μ. που σε συνδυασμό με τις περικοπές στα κονδύλια για την υγεία και την επερχόμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αλλά και τις συνολικές μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα, ξεκληρίζει έτσι, κάθε κοινωνικό κεκτημένο των προηγούμενων δεκαετιών.

     Η επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν σταματάει εδώ,αλλά συνεχίζεται με την ριζική αναδιόρθωση της παιδείας.Ο νέος νόμος Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου που σχεδιάζεται να κατατεθεί στα μέσα Μάρτη, αλλάζει στη βάση τους όλους τους βαθμούς της εκπαίδευσης.Ειδικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο νέος νόμος-έκτρωμα περιλαμβάνει την εισαγωγή διδάκτρων και απουσιών στα πανεπιστήμια, την κατάργηση των ΓΣΤ και του πρυτανικού συμβουλίου και αντικατάσταση τους απο συμβούλιο manager,και ουσιαστικά την  μετατροπή του φοιτητή σε άβουλο ον το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα  λόγου για το αντικείμενο που σπουδάζει.

     Το ΗΜΜΥ, πρωτοπόρο τμήμα πανελλαδικά ως πειραματόζωο της κυβερνητικής πολιτικής, έχει πάρει ήδη μια γεύση του νέου πανεπιστημίου,με την εισαγωγή αλυσίδων και  απουσιών στους νέους εισακτέους. Τα αποτελέσματα της στάσης αυτής έχουν αρχίσει να διαφαίνονται,με πολλούς νέους φοιτητές να ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του επόμενου έτους.

     Στην κατάσταση αυτή οι φοιτητές και η νεολαία δεν θα μείνουν αμέτοχοι.Δεν θα μείνουν άπραγοι βλέποντας οτι είναι οι μελλοντικοί εργαζόμενοι που θα σκύβουν κεφάλι στην παραμικρή εντολή του εργοδότη. Θα είναι αυτοί που θα βγούν στο δρόμο,θα διαμαρτυρηθούν,θα διεκδικήσουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο.Όλοι στην συνέλευση ΗΜΜΥ στις  2 Μαρτίου!!!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ  13:00

ΑΙΘΟΥΣΑ Β1.001

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΜΜΥ