Ενωτική Πρωτοβουλία

Καταγγελία για τη αποχώρηση των ΠΑΣΠ/ΜΑΣ/ΔΑΠ από τη Συνέλευση Ενιαίου - 22 Φλεβάρη 2011
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΑΣΠ/ΔΑΠ/ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ      Αποτελεί κτήμα του συνόλου της νεολαίας, ότι το ξέσπασμα της κρίσης και η επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα έχουν δημιουργήσει μια εντελώς νέα πραγματικότητα για την ελληνική κοινωνία. Στη χώρα μας, η επίθεση του κεφαλαίου προς τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι περικοπές μισθών, η καταστρατήγηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων έχουν πρόσωπο που ακούει στο όνομα της «χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ». Είναι χρέος του συνόλου του εργατικού και φοιτητικού κινήματος να βγάλει στο προσκήνιο ανώτερες πολιτικές και ριζοσπαστικές μορφές πάλης προκειμένου να συμβάλει στη συγκρότηση ενός κοινωνικού ρεύματος ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής. Κόμβος για τη συγκρότηση αυτού του ρεύματος πρέπει να αποτελέσει η απεργία της Τετάρτης 23/2 και για το λόγο αυτό είχε καλεστεί συνέλευση ενιαίου συλλόγου φοιτητών σήμερα Τρίτη 22/2. Στόχος της σημερινής συνέλευσης ήταν ο σύλλογος να κάνει μια μαζική διαδικασία, να συζητήσει για την περίοδο και να παράξει μια μάχιμη πολιτική πρόταση για τη δράση του το επόμενο διάστημα.

      Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο – αμέσως μετά την εξεταστική και κατά τη διάρκεια της εμβόλιμης – αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε προκειμένου να συνεδριάσει ο Σύλλογος, υπό την αγωνία που προκαλεί σε όλους μας η κατάσταση που περιγράφηκε παραπάνω. Τελικά όμως… συνέλευση δεν έγινε(!) Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εκεί; Αφού είχε μπει ο κόσμος μέσα στο αμφιθέατρο και είχε γίνει μια εισαγωγική τοποθέτηση, εκεί που όλο το αμφιθέατρο περίμενε να αρχίσει κανονικά η διαδικασία των πρωτολογιών, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας, ομολογουμένως, αστείας κατάστασης. Ο ένας μετά τον άλλον, εκπρόσωποι των ΠΑΣΠ, ΜΑΣ και ΔΑΠ, τοποθετήθηκαν εκθειάζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί, την πληθώρα των σημαντικότατων ζητημάτων που αφορούν το σύλλογο, και την μέγιστη ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα ο τελευταίος, καταλήγοντας πανομοιότυπα και οι τρεις στο ότι... ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με το να γίνει Συνέλευση!!! Η “φαντασία” φαίνεται ότι έλειπε και στην δικαιολόγηση αυτής της τοποθέτησης, καθώς αγνοώντας οποιοδήποτε άλλο κριτήριο (όπως η ανάλυση που οι ίδιοι έκαναν και αφορούσε την δεινότητα των καιρών και την ανάγκη για αντίδραση από μέρους του Συλλόγου), επιλέχθηκε εις τριπλούν η εύκολη λύση του “ελλιπούς” - κατά την “αντικειμενική” τους άποψη - μεγέθους του σώματος της Συνέλευσης. Και τελικά, αυτό που πρότειναν στον κόσμο που είχε μαζευτεί για να κάνει συνέλευση η ΠΑΣΠ, η ΔΑΠ και (δυστυχώς) το ΜΑΣ ήταν η μετατροπή της Συνέλευσης σε συνεδρίαση του ΔΣ. Αφού λοιπόν οι εν λόγω παρατάξεις έβγαλαν το πόρισμά τους και ακολούθως αντιλήφθηκαν πως ο κόσμος που είχε έρθει για τη Συνέλευση δεν πρόκειται να δεχόταν να αντικατασταθεί αυτή από ΔΣ, αποχώρησαν από την αίθουσα, αφήνοντας μέσα στο αμφιθέατρο τον κόσμο που ήθελε, αν μη τι άλλο, να κουβεντιάσει. Μάλιστα, κομμάτι του κόσμου που παρέμεινε στο αμφιθέατρο στηρίζει τις παρατάξεις αυτές! Αφού ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΜΑΣ αποχώρησαν μαζί χέρι-χέρι, κάποιοι συνάδελφοι του ΜΑΣ ήρθαν να «μαζέψουν» μέλη του συλλόγου που τους στηρίζουν γιατί τόλμησαν να καθίσουν και να συμμετέχουν στην κουβέντα που γινόταν στο αμφιθέατρο. 

      Σε αυτή την μαυρίλα που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠ και του ΜΑΣ μέσα στο φοιτητικό κίνημα καλούμαστε να απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά. Είναι σίγουρο ότι ενόψει φοιτητικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή του νόμου πλαίσιο, οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ θα κάνουν τα πάντα ώστε να διασφαλίσουν την «ηρεμία» μέσα στα πανεπιστήμια. Είτε αυτό σημαίνει να αποχωρούν από τις συνελεύσεις, είτε να δημιουργούν μπλοκ απεκτόνωσης του εκάστοτε αγωνιστικού κλίματος και αγώνα. Από την άλλη, το ΜΑΣ και οι δυνάμεις της ΚΝΕ μέσα στα πανεπιστήμια θα ακολουθήσουν πιστά την έως τώρα αντιμετώπισή τους σε κάθε κινητοποίηση. Θα αρέσκονται στο να κάνουν κριτική σε αυτές και να απομονώνονται από τις μαζικές διαδικασίες των συνελεύσεων.

      Το ερώτημα που καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε είναι αν θα αφήσουμε αυτή την νοσηρή κατάσταση να διαιωνίζεται. Τα ερωτήματα όλων για το αν οι συνελεύσεις και οι μαζικοί αγώνες μπορούν να αποφέρουν νίκες γίνονται ακόμα πιο μεγάλα. Αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο που έχουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ. Θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι οι συνελεύσεις είναι ανούσιες, ότι οι αγώνες γίνονται και δεν αποφέρουν νίκες. Για αυτό τον λόγο άλλωστε κράτησαν και αυτή την στάση σήμερα. Ως Ενωτική Πρωτοβουλία απαντάμε πως μονόδρομος για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης είναι οι συνελεύσεις, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες. Είναι τέτοια η ιστορική στιγμή που ζούμε, που είναι πιο σημαντικό από ποτέ το φοιτητικό κίνημα να σταθεί αντάξιο των αγώνων που έχει δώσει και να αποτελέσει τον πυροκροτητή ευρύτερων κοινωνικών αντιδράσεων με συνολική στοχοθεσία για την περίοδο. Με αιτήματα τα οποία θα συσπειρώνουν όλο τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

     Καλούμε αύριο ΔΣ ενιαίου Συλλόγου στις 14:00 στην Δημοτική Αγορά μετά την πορεία, για να συνεδριάσει ο Ενιαίος Σύλλογος την Τρίτη 1/03. Δεν θέλουμε να είναι ένα ΔΣ μεταξύ των συνδικαλιστών. Θέλουμε να παρευρεθούν όλοι όσοι αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική, όλοι όσοι συζήτησαν σήμερα στο ξύλινο αμφιθέατρο, παρά την διάλυση της συνέλευσης από την ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΜΑΣ.Η Διαμαντόπουλου και η Τρόικα καταστρώνουν τα σχέδιά τους χωρίς εμάς…
…ας τους διαψεύσουμε!

[ Top ]