Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα σε Συνέλευση ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου 22 Φλεβάρη 2011
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις


 >> Κατεβάστε το .pdf


 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

     Το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα μας και η αντεργατική επίθεση που την ακολούθησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα η ειδική μορφή που παίρνει αυτή η επίθεση ακούει στο όνομα του μνημονίου και της κοινοβουλευτικής “χούντας” που έχει εγκαθιδρυθεί από το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μέσα στη δίνη της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της άμεσης και έμμεσης μείωσης των μισθών, της αναίρεσης κοινωνικών παροχών και κατακτήσεων,  των ιδιωτικοποιήσεων και της εκτίναξης της ανεργίας διαμορφώνεται ένα ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης και αμφισβήτησης που φουντώνει τους αγώνες που δίνουν καθημερινά χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι.

     Κομμάτι αυτής της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση αποτελεί και ο νέος νόμος έκτρωμα της Διαμαντοπούλου που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή μέσα στο Μάρτη! Ένας νόμος ο οποίος αλλάζει άρδην το εργασιακό μέλλον και την καθημερινότητα των φοιτητών και τους οδηγεί στην εργασιακή περιπλάνηση και σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

     Ο νέος νόμο πλαίσιο και οι επιχειρούμενες αλλαγές στον χώρο των πανεπιστημίων, δεν είναι απλά μια συνέχεια των μεταρρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά αποσκοπούν στη ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Αλλαγές όμως... με ποιόν τρόπο; Με την εισαγωγή διδάκτρων, με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατάστασή της από ''χορηγίες'' επιχειρήσεων, με την κατάρτιση των (ευέλικτων) προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με επιχειρηματικά κριτήρια, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Όλα τα παραπάνω κάνουν φανερό πως η παρεχόμενη γνώση που θα λαμβάνουμε από τα Πανεπιστήμια, δεν θα είναι ολόπλευρη και επιστημονική αλλά η απολύτως απαραίτητη που θα αναζητά ο κάθε εργοδότης . Το νέο “Πανεπιστήμιο” δεν θα είναι ούτε δημόσιο ούτε δωρεάν, ούτε και πάρα πολύ Πανεπιστήμιο...

     Η πανεργατική απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στην οποία καλούν εκατοντάδες σωματεία και πρωτοβουλίες εργαζομένων  καθιστά αναγκαία την ουσιαστική συστράτευση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος προκειμένου να καταφέρουν να συναντηθούν οι μαχητικοί αγώνες των τελευταίων μηνών στο κλάδο της υγείας, της εκπαίδευσης, των συγκοινωνιών σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της σκληρής αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

     Βλέπουμε μπρος στα μάτια μας να ξεκινάει μια εποχή όπου το ζητούμενο της συμβολής στη συγκρότηση ενός φοιτητικού κινήματος, με ποιοτικά ανώτερα χαρακτηριστικά και σύγχρονα πολιτικά εργαλεία γίνεται όρος όχι μόνο για την προοπτική των μαχών όλης της νεολαίας αλλά για την αξιοπρεπή ζωή και επιβίωση μιας ολόκληρης γενιάς.

 


ΤΡΙΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ  13:00 στο ΞΥΛΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ