Ενωτική Πρωτοβουλία

Κάλεσμα σε Συνέλευση ΜΗΠΕΡ 13 Οκτώβρη - 10 Οκτώβρη 2010
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

 


>> Κατεβάστε το .pdf


 

 

     Στη παρούσα συγκύρια όπου ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα (οικονομική κρίση, ΔΝΤ , νέα μέτρα), ο σύλλογος φοιτητών Μηχανικών Περιβάλλοντος  θα κάνει τη πρώτη συνέλευση της χρονιάς, με θέματα τις εξελίξεις σε παιδεία - εργασία και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

     Ενώ στο βωμό της οικονομικής κρίσης λεηλατούνται τα εργασιακά κεκτημένα όλων , η Υπουργός  Παιδείας και ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλουν τα σκληρότερα μέτρα της μεταπολίτευσης στην ανώτατη εκπαίδευση .Τα μέτρα αυτά έχουν σαν μοναδικό στόχο την οικονομικά αποδοτική λειτουργία των πανεπιστημίων και την μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία. Οι βασικές εξαγγελίες αφορούν  στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και το διορισμό μάνατζερ στη θέση των ακαδημαϊκών  χωρίς καν να γίνεται λόγος για  φοιτητική εκπροσώπηση. Ταυτόχρονα εξαγγέλλονται  συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων, χρονικό όριο φοίτησης, δίδακτρα, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, μείωση χρηματοδότησης, αξιολόγηση με ανταποδοτικούς/επιχειρηματικούς όρους και άλλα μέτρα που καταργούν στην ουσία του το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΠΕΡ

     Μαζί με όλα αυτά και με την ανεργία να φτάνει το 10% ο Μηχανικός Περιβάλλοντος βγαίνει στην αγορά εργασίας χωρίς σχεδόν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα. Όλη η προπαγάνδα της περσινής χρονιάς σε σχέση με την απόφαση του Σ.Α.Π.Ε για τη δήθεν λύση του ζητήματος των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων αποδείχθηκε απόλυτα ψευδής. Απόδειξη αποτελούν οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Αποφοίτων καθώς τα αιτήματα τους δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο τα τελευταία χρόνια. Είναι αναγκαίο να γίνει εκτενής ενημέρωση για το ζήτημα σε όλο το σύλλογο καθώς δε χωρά σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

     Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το σημαντικότερο όργανο των φοιτητών καθώς μόνο εκεί μπορεί το κάθε μέλος του Συλλόγου να τοποθετηθεί ανοιχτά στα μικρά ή τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές και το μέλλον μας. Είναι ευθύνη όλων μας να συμμετέχουμε ενεργά και να διασφαλίζουμε τις συνθήκες ώστε η διαδικασία της συνέλευσης να είναι αντίστοιχη της σοβαρότητας των θεμάτων που συζητά.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00

ΑΙΘΟΥΣΑ Μ5002

[ Top ]