Ενωτική Πρωτοβουλία

Καταγγελία για την ΠΑΣΠ και την προσπάθεια διάλυσης της Συνέλευσης - 6 Μάη 2010
Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Χτές Πέμπτη 6/5 μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις απέναντι στα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και την επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλες τις πόλεις και το όργιο καταστολής και πολέμου που έστησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους διαδηλωτές, μετά από το θάνατο 3 εργαζομένων στη MARFIN BANK από μολότοφ και το απαράδεκτο καθεστώς της εργοδοσίας να τους κρατάει στη δουλειά με εκβιασμό απόλυσης, στο Πολυτεχνείο Κρήτης διεξάγεται Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

 

Στον απόηχο της τεράστιας διαδήλωσης, απέναντι στα μέτρα και τη ματαίωση της συνεδρίασης της βουλής, στην αρχή του πιο μεγαλειώδους κινήματος απεργιών από τη μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ κινητοποιεί όλο τον κομματικό του μηχανισμό για να κάμψει τις κινητοποιήσεις.  Στο ΠΚ η κατεύθυνση και προσπάθεια αυτή είναι πιο φανερή από ποτέ. Συγκεκριμένα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΠ έδωσε όλο της τον εαυτό για να μη συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών απέναντι στα νέα μέτρα βαρβαρότητας και εργασιακού μεσαίωνα που είναι ήδη εδώ, απέναντι στη διάλυση της εκπαίδευσης με τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών ΚΕΣ και τη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με το Εθνικό Πλαίσι Επαγγεματικών Προσόντων .

 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η συνέλευση πολύ μαζική και μετά από 3 ώρες περίπου γίνεται η ψηφοφορία. Γίνεται η πρώτη καταμέτρηση όπου οριακά υπερψηφίζεται το “πολιτικό” πλαίσιο της ΠΑΣΠ, όπου προτείνει γενικόλογα κινητοποίησεις, χωρίς ημερομηνίες, χωρίς τίποτα συγκεκριμένο και  ειδικά για την ίδια μέρα Πέμπτη όπου ψηφίζονταν τα νέα μέτρα της κυβέρνησής τους και γίναν μαζικότατες πορείες σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ λοιπόν, η ΠΑΣΠ αποφασίζει να κινητοποιήσει όλο της τον κόσμο με συγκεκριμένη στόχευση:

ή να φέρει τα γνωστά “φαντάσματα” που έρχονται τελευταία στιγμή, κάθονται σε όλη τη συνέλευση έξω, δεν ακούνε ποτέ τίποτα και έρχονται μέσα μόνο για την ψήφο ή αν χρειαστεί να σπάσουν τη συνέλευση- ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ

 

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ

Στον πρώτο γύρο υπερψηφίστηκε με διαφορά 50 περίπου ψήφων το πλαίσιο της ΠΑΣΠ και από τη συλλογική εμπειρία των συνελεύσεων το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν απίθανο να αλλάξει. Αυτό έχει σημασία γιατί τα μέλη της ΠΑΣΠ γνωρίζοντας πως έχουν πλειοψηφία βολευτήκανε!!!!!

Ο Δεύτερος γύρος όμως ήρθε να τα ανατρέψει ΟΛΑ. Η πρόταση της Ενωτικής συγκέντρωσε περίπου 70 παραπάνω ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο, 20 δηλαδή περίπου από την πρόταση της ΠΑΣΠ στον πρώτο γύρο. Αποτέλεσμα: η ΠΑΣΠ αρχίζει να κατηγορεί για νοθεία και ξεκίνησε διαδικασία διάλυσης της συνέλευσης. Το σχέδιο ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ από τη φωνή του ΠΑΣΟΚ είναι παραπάνω από σαφές. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι δε ζήτησε ΚΑΝΕΝΑΣ επανακαταμέτρηση , συνέχισε με τη χειροδικία και βρισίες απέναντι σε συναγωνιστές και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

 

Αν η ΠΑΣΠ είχε την παραμικρή ένδειξη νοθείας γιατί δε ζήτησε επανακαταμέτρηση, αλλά κιόλας ΠΟΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.  ΝΟΘΕΥΕΙ ΜΕ 60 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΚ ΑΓΩΝΑ 270 ΦΟΙΤΗΤΩΝ???

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Η ΠΑΣΠ ΔΕΝ ΤΟ  ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.

 

 

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης τελικά τι σχέση έχει με τις υπόλοιπες ΠΑΣΠ στην Ελλάδα και με το ΠΑΣΟΚ;;;;;;;;;;;;;;;

 

Είναι ανάγκη να δούμε ποιο ήταν και είναι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ μέσα στα πανεπιστήμια και ειδικά στο ΠΚ. Μετά από το όργιο βρωμοδουλειάς σε άλλα πανεπιστήμια (ΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ κλπ – δείτε τα προηγούμενα ψηφίσματα του Ε.Συλλόγου) ήρθε η ώρα της δικής μας συνέλευσης. Πριν την τελευταία συνέλευση 28 Απριλίου -όπου και υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Εν.Πρωτοβουλίας- η ΠΑΣΠ συστηματικά στις προηγούμενες συνελεύσεις ερχόταν με αντιπροσωπεία 15 ανθρώπων να δηλώσει πως η συνέλευση δεν μπορεί να γίνει, να καταγγείλει και να αποχωρήσει. Μετά από ένα χρόνο όπου η ΠΑΣΠ ποτέ δεν έχει καταγράψει περισσότερους από 200 ψήφους και δεν έχει περάσει ποτέ απόφαση πλαισίου της, αποφασίζει να φέρει τον κόσμο της και ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και να προσπαθήσει να καταστείλει τις κινητοποιήσεις με πλαίσιο που δεν έλεγε απολύτως τίποτα.

 

 

Συκγεκριμένα για να μη μας το παίζουν οτι είναι με τι συνελεύσεις μην πάμε μακριά, ας μείνουμε στην Κρήτη:

·         Στο Ρέθυμνο όπου η ΠΑΣΠ είναι κανονικό κράτος, δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!! Το σχήμα της ΕΑΑΚ εκεί μάζεψε υπογραφές για να γίνει συνέλευση όπου ήρθαν περίπου 200 άτομα και η ΠΑΣΠ πήγε να καταγγείλει και να φύγει.

 

·         Στο Ηράκλειο, εκεί που έχει δυνάμεις δεν έχει καλέσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τα Νέα Μέτρα. Μάλιστα και όπου γίνονται προσπάθεί να διαλύσει τις απαρτίες.

 

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ Η ΠΑΣΠ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ. ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ

 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι η κίνηση αυτή της ΠΑΣΠ εντάσσεται στο πανελλαδικό πλαίσιο διάλυσης και ακύρωσης των φοιτητικών συνελεύσεων και είναι ανοιχτά πλέον απεργοσπαστικός μηχανισμός.

 

Όποιος δεν το βλέπει αυτό σήμερα, ή έχει χάψει σε σημείο ανοησίας το παραμύθι που πουλάει η ΠΑΣΠ για αγώνες η είναι τυφλός! Είναι ακριβώς η ίδια στάση που κράτησε και στην αναθεώρηση του συντάγματος, και στην ψήφιση του Νόμου Πλάισιο το 2007. ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ. ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ!!!

 

 

 

Καταδικάζουμε τις τραμπούκικες πρακτικές της παράταξης που ξέρει πολύ καλά τι θα πει αυτό από τους πληρωμένους τραμπούκους του 1997 απέναντι στις καταλήψεις του ΑΡΣΕΝΗ για τα ΠΣΕ μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα σε μια σκληρή προσπάθεια απεργοσπαστική απέναντι στα συμφέροντά μας και τις συλλογικές μας διαδικασίες.

 

ΣΤΗ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ

 

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ,  ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ

 

ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.  

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΕΥΣΕΙΝΗΔΗΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

 

 

 

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ 270 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/5

 

 

ΥΓ. τα σχόλια στο forum αφήνουν το μαζικό κίνημα και τις μαζικές γενικές συνελεύσεις παγερά αδιάφορους, η συνέλευση αποφάσισε και όποιος έχει γνώμη να την πει εκεί τη δευτέρα να κριθεί μαζικά από τους φοιτητές. Το ίδιο και για τους απεργοσπάστες λασπολόγους του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνέλευση.

[ Top ]