Ενωτική Πρωτοβουλία

9ο Αντιπολεμικό Διήμερο

240_antipolemiko_9

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 9ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

 

>> Εκπαίδευση

>> Κρίση & Εργατικό Κίνημα

>> Πολιτισμός

>> Μαθητές

>> Κτήριο Παπαδοπέτρου

>> Ενάντια στον Φασισμό / Δημοκρατικά Δικαιώματα

>> Περιβάλλον

>> Πόλεμος και Μετανάστευση

>> Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα

 

 


 

 >> Κωστής Αβυσσινός          >> Transistor          >> Night on Earth

  

Στην εποχή της κρίσης, μόνη διέξοδος οι αγώνες!

 


 

 

 

 

Το 9ο αντιπολεμικό δηίμερο πραγματοποιείται σε μια εποχή που η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών. Οι μαζικές απεργίες, οι μαχητικές διαδηλώσεις καθώς και η καταδίκη των συνδικαλιστικών ηγεσιών αποδεικνύουν περίτρανα πως το ξέσπασμα μιας κοινωνικής έκρηξης είναι πολύ κοντά και δεν θα έχει τα στενά όρια που προσπάθεί να βάλει κάθε φορά η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη γκρέμισε τα όνειρα των Ελλήνων, που το ψήφισαν, για μια διακυβέρνηση της χώρας διαφορετική απο την πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που είχε επιβάλει τα τελευταία χρόνια η ΝΔ. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις ''παρέμειναν'' υποσχέσεις.

 

 

 

Η επίθεση που εξαπολύει στην εργασία, στην εκπαίδευση και στα δημοκρατικά δικαιώματα είναι κάτι παραπάνω από πρωτοφανής. Στον χώρο της εργασίας οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ε.Ε. Η περικοπή μισθών και επιδομάτων, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η αύξηση του ΦΠΑ στα περισσότερα προίοντα γονατίζουν κάθε οικογένεια και κάνουν επιτακτική την ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής. Στον χώρο της εκπάιδευσης η οριστική κατάργηση του ασύλου και η προώθηση νόμων που καταργούν κάθε επαγγελματικό και εργασιακό δικαίωμα αποτελούν τους πυλώνες της εκπαιδευτικής μεταρύθμισης. Παράλληλα με την επίθεση σε εκπαίδευση-εργασία η σοσια-ληστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τείνει να καταργήσει κάθε φωνή που αντιτίθεται σε αυτή την πολιτική. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταστέλλουν με μανία κάθε διαδήλωση, οι απεργίες κρίνονται όλες παράνομες και καταχρηστικές, συλλήψεις, προγκρόμ, και απολύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, με τα ΜΜΕ να “ναρκώνουν” την κοινωνία. Την ίδια στιγμή, και ειδικά στα Χανιά, το παρακράτος και οι ναζιστικές ομάδες κάνουν και αυτοί την εμφάνισή τους, αναλαμβάνοντας την “βρώμικη δουλειά” με συνεχείς επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και αγωνιζόμενο κόσμο.

 

 

 

               Σ' αυτή τη συγκυρία, θέλουμε το 9ο αντιπολεμικό διήμερο να αποτελέσει το “μεγάφωνο” των αγώνων στην πόλη των Χανίων. Του φοιτητικού κινήματος, των μαχητικών απεργιών, κάθε φωνής αντίστασης και ανατροπής. Η ενωτική πρωτοβουλία μέσω του 9ου αντιπολεμικού διημέρου θέλει να συμβάλλει στα κινήματα στα Χανιά αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Θέλει να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός άλλου πολιτισμού κόντρα στον αγοραίο, να τάσσεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής μας, ενάντια στο lifestyle που μας επιβάλλουν. Θέλουμε να γεννά και να γεννιέται από τα κινήματα ανατροπής, να ζει και να αναπνέει από τις νικηφόρες αναμετρήσεις του μέλλοντος. Σε αυτή τη λογική το αντιπολεμικό διήμερο δεν έχει εμπορευματικό χαρακτήρα, κανένα χορηγό και μοναδικό κριτήριο και σκοπό τη συνεισφορά του στους αγώνες.

[ Top ]

Κωστής Αβυσσινός

          Ο Κωστής Αβυσσινός έχει συνεργαστεί με πλήθος καταξιωμένων μουσικών, τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε ρεμπέτικα σχήματα. Κουβαλώντας τις καταβολές της Κρητικής παράδοσης και αφομοιώνοντας βιωματικά πολλές παραδόσεις όπως Σμυρναίικο, Νησιώτικο, ρεμπέτικο, έχει το αισθητήριο να τις ζωογονεί και να τις καθιστά λειτουργικές στο σήμερα, συνεπαίρνοντας τον ακροατή σε αξέχαστα πρωτότυπα μουσικά ταξίδια. ...Το 1996 σε συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενιχ Αντεγκερ και τον Χαίνη Δημήτρη Αποστολάκη φτιάχνει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Του Λιβυκού το Πέλαγος". Το 1997 συνεργάστηκε με το συγκρότημα Χαίνιδες. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το άλμπουμ με τίτλο "Το Μεγάλο Ταξίδι", "Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων"...  ...Παίζει σχεδόν όλα τα είδη ελληνικής μουσικής & έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες & Ξένους Μουσικούς όπως τον Ιορδάνη Τσομίδη (μπουζούκι), Γιώργο Παπαδόπουλο (κιθάρα), Μάριο Παπαδέα (σαντούρι), Χαίνηδες, Ξυλούρηδες, José González κλπ.

Τραγούδια: Το Πανηγύρι του Τρελού , Εφτά Ποτάμια , Το μερακλίδικο πουλί

Βιογραφικό

 

Δισκογραφία

 

[ Top ]

Transistor

             Transistor is an alternative pop/rock band from Athens, formed back on March 2004. You can find their first ever song "Living" into "Blessed and Cursed" complilation album, in a "Last chance" remix by Dimitris Papaspyropoulos (Dec 2004). Since then they've done various live acts, performing in several places and events such as: Rodon, An Club, European Music Day, Manifest II Festival (Patras), Kyttaro live, Gagarin 205 etc.

             On June 2008 Transistor was the opening act for Ejekt Festival and appeared on stage before James, UNKLE, Stereo Mc's etc. On July 2009 Transistor played with James in Thessaloniki for three sold out gigs in a row and in 20,000 people in total.

Transistor's debut album "Things You Miss When You Blink" is out and in shops since June 2008.

 

Οι Transistor στο MySpace: http://www.myspace.com/transistorgreece

Τραγούδια: Divine (live) , Just Before You Left (live)  

 

 [ Top ]

Night On Earth

              NIGHT ON EARTH is a group that emerged from an improvisation that was performed live by Paracroussis, a devoted post-music sound-terrorist collective. Their musical style can be portrayed as a puzzle of trip hop and blues noir, tuned in a jazzy mood, under an improvising spirit; entering trippy and moody soundscapes that echo cinematic references.

              Their sound is more influenced by the images of Jim Jarmusch and Wong Kar Wai than a specific musical movement. Their live shows are occasionally accompanied by visuals, short films and performance.

              In November of 2006 their debut self-titled double album was released under the independent greek label Outlandish Recordings. Three tracks of the album have also contributed to the soundtrack of 'Roz' (Pink), a film by Alexandros Voulgaris, and 'Kleftes' (Thiefs), a film by Makis Papadimitratos.

              At the time, they are awaiting for the release of their second album in collaboration with Thanassis Papakonstantinou and they have finished recording and editing the film score for 'Thanassis Totsikas & Giorgos Pantazopoulos' short film, titled 'Hoy No Vengo A Cenar'.

 

Οι Night on Earth στο MySpace: http://www.myspace.com/nightonearth

Τραγούδια: Prisons , Atman

 

 [ Top ]