Ενωτική Πρωτοβουλία

12o Αντιπολεμικό Διήμερο

210_antipolemiko_12

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 12ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

>> Αριστερά & Κρίση-Εργασία


>> Εκπαίδευση


>> Φασιμός & Δημοκρατικά Δικαιώματα


>> Νεολαία μέσα στην Κρίση


>> Περιβάλλον & Αποκρατικοποιήσεις 


>> Πόλεμος - Μετανάστευση


>> Πολιτισμός

 

 

Να ρίξουμε την αυλαία στην παράστασή τους!

antipolemiko12_programma

 

     Το 12ο αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ενωτικής πρωτοβουλίας διοργανώνεται σε μια περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση εκτελώντας πιστά τις διαταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά κεκτημένα με πρωτοφανή τρόπο. Όσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση, θα έρθει μέσω της μνημονιακής πολιτικής, το αποτέλεσμα τους διέψευσε. Η ανεργία επίσημα έχει αγγίξει το 30%, με το ποσοστό αυτό να είναι πολύ μεγαλύτερο στους νέους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι συνέπειες των αποκρατικοποιήσεων και μια σειρά από πολλά ακόμα μέτρα, έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης την πλειοψηφία του λαού, ο οποίος φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.


     Παρά το μέγεθος αυτής της ολομέτωπης επίθεσης οι εξελίξεις σφραγίστηκαν από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού. Φωτεινό παράδειγμα αποτελούν οι απεργίες στο Μετρό και στους ναυτεργάτες, τα μπλόκα αγώνα των αγροτών και οι κινητοποιήσεις σε πολλούς εργασιακούς χώρους ,στους οποίους οι εργαζόμενοι απαιτούσαν όχι μια απλή ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους αλλά μια συνολική ανατροπή στην κοινωνία. Το δρόμο επίσης δείχνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, οι οποίοι δεν δίστασαν να αγωνιστούν και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής μπροστά στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Στο ίδιο φόντο, ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει η ανώτατη εκπαίδευση. Υποχρηματοδότηση, managers στις σχολές, απολύσεις εργαζομένων, συγχωνεύσεις ιδρυμάτων με το σχέδιο "Αθηνά" αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με αποκορύφωμα το μαζικό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 14/03.


     Δεν θα γίνουμε η γενιά της υποταγής. Μπροστά στον ατομικό δρόμο που μας προτάσσουν και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η φασιστική Χ.Α. εμείς διαλέγουμε την συλλογική δράση. Φωνάζουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Απαιτούμε διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, έξοδος από Ε.Ε. και ευρώ, εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό έλεγχο και απαγόρευση όλων των απολύσεων.


     Απέναντι στην υποκουλτούρα που μας προάγουν, το 12ο Αντιπολεμικό Διήμερο θέλουμε να αποτελέσει μία εναλλακτική πολιτιστική πρόταση για όλη την κοινωνία. Προσβλέπει στην οργάνωση και κλιμάκωση των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την σάπια πολιτική που μας καταστρέφει τις ζωές, και οικοδομήσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε.

 

[ Top ]