Ενωτική Πρωτοβουλία

11o Αντιπολεμικό Διήμερο

215_antipolemiko_11

 

Ραδιοφωνικό Spot

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 11ου ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

>> Εκπαίδευση


>> Κρίση και Αριστερά


>> Το φασιστικό φαινόμενο

 

Υπάρχει άλλος δρόμος!

antipolemiko11_flyer_esw

 

 

  Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας διοργανώνεται εν μέσω κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής ρευστότητας. Δύο χρόνια στην πολιτική των μνημονίων που συμπυκνώνει την αστική στρατηγική για την υπέρβαση της κρίσης, ο ελληνικός λαός εχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση και πλέον διακυβεύονται οι όροι επιβίωσης για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και μια σείρα πολλών ακόμα αντιλαϊκων μέτρων που δημιουργούν κοινωνική ασφυξία, υλοποιούν τα σχέδια της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

 

 

  Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση ο λαός δεν έμεινε άπραγος. Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις στις πλατείες και τις γειτονιές, οι δυναμικές απεργίες διαρκείας, με φωτεινό παράδειγμα την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας έφεραν στο πολιτικό προσκήνιο το λαϊκο παράγοντα. Στην ίδια κατεύθυνση το φοιτητικό κίνημα εναντιώθηκε στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση πρωτάσοντας το δρόμο του αγώνα με 300 καταλήψεις πανελλαδικά. Ολα αυτα δημιούργησαν τριγμούς στην αστική εξουσία και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του δικομματισμού. Στις εκλογές της 6ης Μάη ο κόσμος στράφηκε προς την αριστερά, λόγω της καθοριστικής συμβολής της στα κινήματα. Ωστόσο μπροστά στους αγώνες που έρχονται αλλα και στις εκλογές της 17ης Ιούνη, η αριστερά οφείλει να ενισχύσει το θαρρετό αυτό πρώτο βήμα, χωρίς να φοβάται να συγκρουστεί με τις επιταγές της ΕΕ και το ευρώ ως βασικούς πυλώνες της κυρίαρχης πολιτικής.

 

 

  Υπάρχει άλλος δρόμος. Απαιτούμε διαγραφή του χρέους, έξοδο απο την ΟΝΕ και την ΕΕ, εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό έλεγχο και απαγόρευση των απολύσεων. Ταυτόχρονα πολεμάμε τον φασισμό που ενισχύεται σε περιόδους κρίσης και προσπαθεί να χτυπήσει τους αγώνες του λαού. Πίσω απο την αντιμνημονιακη ρητορία τους κρύβεται η ναζιστική και βαθιά συστημική τους δράση. Θα μας Βρουν Μπροστα τους.

 

 

  Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο εκτός απο μια εναλλακτίκη πολιτιστική πρόταση προσβλέπει στο να συμβάλει στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων του λαου το επόμενο διάστημα μακριά από κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.

 

 

[ Top ]